R7 9800x3D RX 9070 XT sistem uyumlu mu?

beatum

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topluyorum ve parçaları hallettim. Sadece artık sizlerden tavsiye ve onay almak istiyorum (mesela "şu şöyle olsa daha iyi olurdu" gibi gibi). Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. ❤️

ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakart.

XPG Lancer Blade beyaz RGB DDR5-6000MHz CL30 48 GB (2x24 GB) Dual kit RAM.

AMD Ryzen 7 9800x3D sekiz çekirdek 4.7 GHz işlemci.

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC sürümü 16 GB GDDR6 (ya da TUF serisi)

ASUS Prime AP-850G 850W Power Supply.

Kioxia 2TB Exceria Plus G4 NVMe M.2 2280 gen5 SSD (10000 MB okuma / 8200 MB yazma)

ASUS TUF Gaming GT302 ARGB fanlı beyaz e-ATX oyuncu kasası.

ASUS Prime LC 360 ARGB 360 mm işlemci sıvı soğutucu.

(ASUS sevdamı sorgulamayın :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar hocam, ben de epey destek aldım forumdan ancak sonunda kendi zevklerime yönelmek zorund kaldım. Her şey kasayla başladı.
Sana listeyi atayım da incele.

Sadece kasayı, ssd'yi ve psu'yu satın aldım şu an için.
İşlemci ve anakartı amd mi intel mi ona tam emin olamadım biraz zamana bırakıp fırsatlara göre ilerleyeceğim.

CPUIntel Core Ultra 7 265K₺15.000,00 civarı
GPUSapphire Nitro+ Radeon / Sapphire Pure Radeon
RX 7800 XT 16GB
₺22.000,00 civarı fırsattayım
AnakartASUS ROG Strix B860-A Gaming WiFi ATX₺11.722,00
RamKlevv Cras V RGB 64 GB 6400 MT CL32₺9.000,00
SSDSamsung 990 Pro Soğutuculu NVMe M.2 SSD 2 TB₺7.800,00
Sıvı SoğutmaASUS PRIME LC 360 ARGB SIVI SOĞUTUCU₺5.372,00
KasaASUS TUF Gaming GT502₺8.234,00
PSUASUS PRIME AP-850G 80+ GOLD 850W₺5.650,65

Kasa: Amazon.com.tr
PSU: Amazon.com.tr
Anakart: Amazon.com.tr
Sıvı Soğutucu: Amazon.com.tr
SSD: Amazon.com.tr
CPU: https://www.sinerji.gen.tr/intel-co...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
GPU: Amazon.com.tr
RAM: KLEVV Cras V RGB 64GB (2x32GB) 6400MHz CL32 INTEL XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Brilliant White Ram (KD5BGUA80-64A320J) - 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Temsili foto
zzz.png

Ram olarak sonradan şunu farkettim, ancak emin olamadım başarılı mı değil mi diye. Ona göre satın alacağım.

Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topluyorum ve parçaları hallettim. Sadece artık sizlerden tavsiye ve onay almak istiyorum (mesela "şu şöyle olsa daha iyi olurdu" gibi gibi). Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. ❤️

ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakart.

XPG Lancer Blade beyaz RGB DDR5-6000MHz CL30 48 GB (2x24 GB) Dual kit RAM.

AMD Ryzen 7 9800x3D sekiz çekirdek 4.7 GHz işlemci.

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC sürümü 16 GB GDDR6 (ya da TUF serisi)

ASUS Prime AP-850G 850W Power Supply.

Kioxia 2TB Exceria Plus G4 NVMe M.2 2280 gen5 SSD (10000 MB okuma / 8200 MB yazma)

ASUS TUF Gaming GT302 ARGB fanlı beyaz e-ATX oyuncu kasası.

ASUS Prime LC 360 ARGB 360 mm işlemci sıvı soğutucu.

(ASUS sevdamı sorgulamayın :))
Kioxia'yı ben de ekledim ama dram değil diye önermemişler zaman içinde sorun yaşatıyorlar falan diye. Düz pro modeli veya kingston ya da samsung öneriyorlar.

hocam bence işlemciyi amd al 9800x3d pahalı geliyorsa 9700x alabilirsin

bende bu kasayı almayı düşünüyordum sonradan listedeki kasa gözüme daha hoş geldi ve mesh kasa olduğu için onu alacam

galiba anakartlarımız aynı amd versiyonu benim ki

SSD bende de soru işareti suan sadece PCI-Express 5.0 olduğu için bunu sectim

Hocam ekran kartını tam bilmiyorum ama bir 5060 Ti 16 GB versiyonuyla kapıştır hangisi daha iyi bi ona bak

ram olarakta işlemciyi amd alırsan ramın 6000mhz olması işlemciden alabileceğin verimin %95 fln veriyormuş zaten

Son düzenleme:
hocam bence işlemciyi amd al 9800x3d pahalı geliyorsa 9700x alabilirsin

bende bu kasayı almayı düşünüyordum sonradan listedeki kasa gözüme daha hoş geldi ve mesh kasa olduğu için onu alacam

galiba anakartlarımız aynı amd versiyonu benim ki
Ben kasaya tutulduktan sonra parçaları ona göre bakmaya başladım öyle söyleyim :) Fanları de 4 tane yanında geliyor.

Beyaz anakart bulmak çok ciddi sorun, Asus'ta da bu modeller hariç pek bir beyaz seçenek göremedim, yok diyebilirim. Farklı marka olarak uygun fiyatta da sadece "MSI B650M Project Zero AM5" var.

Ekran kartını siyah almaz sırıtmaz mı?

Bu arada ramleri bir arkadaşa sordum 6000 mhz'de cl30 olarak kullanılıyormuş. Asus beyaz sisteme çok önerilen bir ram.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam birazdaha bazı şeylerde merakını gidermek istiyorsan nebi akgün youtubede videoları var onlara bakabilirsin

hocam benim amacım başta sistemi beyaz almak değildi ama seçtiğim siyah parçaların saçma bir şekilde beyazı daha ucuz olduğu için beyazlar
Benim de ilk sistemde tercihim amd anakart ve işlemciydi bu arada ve ekran kartım da 9070 XT idi.

Ama bütçenin çok çok üzerine çıkıyor, hedefim 75.000 civarıydı. Sonradan ekran kartını biraz düşürmeye çalıştım...
Yani nasıl olacak bilmiyorum...

hocam kolay gelsin valla bende parçaları kafamda oturtana kadar 2 ay geçti martın başından beri uğraşıyorum

çoğu teknik detayı çözdüğümü düşünüyorum

Hocam sizle daha ayrıntılı konuşmak isterim sizde isterseniz hem kendi kafamdaki hem de sizin kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmak için

hocam kolay gelsin valla bende parçaları kafamda oturtana kadar 2 ay geçti martın başından beri uğraşıyorum

çoğu teknik detayı çözdüğümü düşünüyorum

Hocam sizle daha ayrıntılı konuşmak isterim sizde isterseniz hem kendi kafamdaki hem de sizin kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmak için
Sosyal medya kullanmıyorum da telegram üzerinden @krtncsmh yazarsan ulaşabilirsin, sürekli paslaşırız muhtemelen ben de yine bütçeyi tartıp eski sisteme dönebilirim amd'li 9070xt'li. 30'a düşerse tabii

Tamamdır hocam Telegram açıp yazacağım
SSD için burayı oku bak, ben de bu yüzden vazgeçtim senin listedeki SSD'den.

Ve forumda şöyle bir yorum var;
"İçerisine Windows yani işletim sistemi kuracaksanız kesinlikle DRAM olmalı, kendime DRAM'siz SSD aldım arkadaşıma aldırdığım hazır sistemde de DRAM'siz SSD vardı, ikimizinde SSD'ler 1 yılı doldurmadan okuma yazma hızında stabilite kaybı, oyunlar ve programlarda performans sorunu ortaya çıktı. Ben ücret iadesi aldım ancak kur farkından dolayı 2 kat zarardayım."

Technopat Haberler

Geri
Yukarı