R7 9800x3D RX 9070 XT sistemde masaüstünde donma oluyor

• Konuyu başlatan handaq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 147

handaq

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/my-drive
Process Monitor Rapor Linki
https://app.mediafire.com/folder/myfiles
RAM
16X2 5600 MHz
SSD veya HDD modeli
1 TB M2 SSD
Ekran kartı
RX 9070 XT
Anakart
GİGABYTE B650 Eagle
İşlemci
R7 9800X3D
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda masaüstünde veya CS2 oyununda hiç beklenmedik anlarda bilgisayar donuyor ve restart atmam gerekiyor. Sürekli böyle donmalar yaşıyorum. Bunun nedeni nedir? Sadece CS2 yüklü bilgisayarda oyunda donunca daha çok canımı sıkıyor. Minidump ve proces monitör linklerini bıraktım. Aşağıya analiz edebilir misiniz? Benim aklıma bilgisayar ısınıyor herhalde geldi ama ısınması da çok zor gibi. Çözemedim. Tam olarak kaç paraya sistem topladım? Bu olaylar çok canımı sıkıyor maalesef.

Selam, öncelikle sorununuzun çözülebilmesi adına paylaştığınız Google Drive'a yüklü dosyanızı herkese açık olarak paylaşmanız gerekmekte. Bu sayede paylaştığınız dosya herkes tarafından indirilebilir hâle gelecektir.

Google Drive'a yüklediğiniz dosyalarınızı nasıl herkese açık bir biçimce paylaşacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki rehber bağlantısına tıklayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gigabyte uygulamasını kaldırın, BIOS'a girip integrated Graphics ayarını disable yapın, AMD cleanup ile GPU sürücülerini kaldırıp 9070XT için son sürüm sürücüyü tekrar kurun, chipset sürücüsü de mutlaka kurulu olsun.

AMD cleanup.

9070XT sürücü.

Chipset.

Bunları yapıp sistemi test edin, sorun devam ederse EXPO kapatıp tekrar test edin, bilgi verirsiniz.

Gigabyte uygulamasını kaldırın, BIOS'a girip integrated Graphics ayarını disable yapın, AMD cleanup ile GPU sürücülerini kaldırıp 9070XT için son sürüm sürücüyü tekrar kurun, chipset sürücüsü de mutlaka kurulu olsun.

AMD cleanup.

9070XT sürücü.

Chipset.

Bunları yapıp sistemi test edin, sorun devam ederse EXPO kapatıp tekrar test edin, bilgi verirsiniz.

Bu ayarı Gigabyte anakartta hangi sekmede bulabilirim biraz aradım ama bulamadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı