Çözüldü R7 9800x3D sistemde DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bayrampaşalı

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı ne zaman uyku moduna alsam uzun bir zaman sonra uyku modundan çıkarttıktan sonra böyle bir mavi ekran hatası alıyorum. Fakat ne ilginçtir ki bilgisayarı kapatıp tekrar açtıktan sonra (uyku moduna almadığım sürece) hiçbir şekilde mavi ekran hatası almıyorum. Yani burada vurgulamak istediğim tamamen uyku moduna aldıktan sonra bu hatayı alıyor olmam. Ve tüm driverların güncellendiğinden emin olduğum halde çözümü bulamadım. Kafayı yemek üzereyim :) bunu nasıl çözebiliriz?

Sistem;

AMD Ryzen 7 9800x3D 5.20GHz 96MB AM5 kutu işlemci, fansız.

G.Skill Trident Z5 Neo RGB serisi 32 GB (2X 16 GB) 288-PIN SDRAM DDR5 6000 (PC5-48000) CL30-38-38-96 1, 35v çift kanallı masaüstü bellek model F5-6000J3038F1 6gx2-tz. 5nr (mat siyah)

MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi AM5 DDR5 8400MHz(OC) USB4 4X M.2 HDMI 5G lan Wi-Fi 7 RGB ATX.

MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12GB GDDR6X 192Bit DLSS 3 Ekran Kartı

Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB)

MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

6ae41bce-40e7-44ba-b6c1-3c8d886a23e8.jpg

Merhaba.

Eğer oluşuyorsa Minidump dökümlerini paylaşınız.

Merhaba.

minidump klasörümü winrar haline getirip paylaşacağım beklemede kal lütfen bu konuda yardıma ihtiyacım var :)

Merhaba.

buyur :)

Son düzenleme:

Merhaba. Erişime açmanız lazım. @Bayrampaşalı

Merhaba. Erişime açmanız lazım. @Bayrampaşalı
Kusura bakmayın yahu onu unutmuşum :) Buyrun; 010625-23171-01.rar

Hata sebebini döküm sağ olsun, bizi hiç uğraştırmadan kendisi söylemiş.
0x9F_3_qcwlan64_IMAGE_pci.sys

Anakartınızdaki Qualcomm NCM865 Wi-Fi kartı hataya sebep oluyor.

Anakarta yönelik bir BIOS güncellemesi yayınlanmış, güncelleme konusunu size bırakıyorum.

@Bayrampaşalı sisteminizde uyku moduna alıp tekrardan açtığınızda bağlantıda kesilme durumu gözlemlediniz mi? Yoksa direkt olarak mavi ekrana mı geçiyor sistem?

Son düzenleme:
Hata sebebini döküm sağ olsun, bizi hiç uğraştırmadan kendisi söylemiş.
0x9F_3_qcwlan64_IMAGE_pci.sys

Anakartınızdaki Qualcomm NCM865 Wi-Fi kartı hataya sebep oluyor.

Anakarta yönelik bir BIOS güncellemesi yayınlanmış, güncelleme konusunu size bırakıyorum.

@Bayrampaşalı sisteminizde uyku moduna alıp tekrardan açtığınızda bağlantıda kesilme durumu gözlemlediniz mi? Yoksa direkt olarak mavi ekrana mı geçiyor sistem?
Şimdi sizin yanıtınızdan sonra Bios güncellemesi yapmadım. O yüzden şuan için bir şey diyemem fakat normalde yaşanılan sorundan bahsediyorsanız aynen şöyle oluyor; uyku moduna aldıktan sonra (uzun veya kısa süre farketmeksizin) genelde uzun süre uyku modundayken pc tekrar açtığımda normal belli bir süre kullanıyorum örn; "30 dk veya 1 saat vs.." ondan sonra konu içeriğinde paylaşmış olduğum mavi ekran hatasını alıyorum.

Güç yönetimiyle alakalı bir ayar yapmaya çalışacağız. Muhtemelen bu şekilde sorunu çözeceğiz.

Benim gibi siz de İngilizce kullandığınız için yönergeyi İngilizce olarak yazacağım.

Control Panel>Hardware and Sound>Power Options>Change when the computer sleeps>Put the Computer to Sleep => 5 minutes olarak ayarlayın. (Değiştirmeden önce kaç dakika olduğunu aklınızda tutun.)
Ayrıca BIOS üzerinde Wake-on LAN ayarı açıksa kapatmanızı isteyeceğim. @Bayrampaşalı

Son düzenleme:
Güç yönetimiyle alakalı bir ayar yapmaya çalışacağız. Muhtemelen bu şekilde sorunu çözeceğiz.

Benim gibi siz de İngilizce kullandığınız için yönergeyi İngilizce olarak yazacağım.

Control Panel>Hardware and Sound>Power Options>Change when the computer sleeps>Put the Computer to Sleep => 5 minutes olarak ayarlayın. (Değiştirmeden önce kaç dakika olduğunu aklınızda tutun.)
Ayrıca BIOS üzerinde Wake-on LAN ayarı açıksa kapatmanızı isteyeceğim. @Bayrampaşalı
O halde ben bu ayarları yaptıktan sonra mavi ekran almaya devam edersem size tekrardan cevap vereceğim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı