R7 9800x3D ve RTX 5070 sistem nasıldır?

Benim son durumda değişen parçalar
Asus Tuf Gaming 5070 ti
Thermalright Peerless Assassin 140 yada Melih'in söylediği sıvı soğutucu
MSI A850gl 850w 80plus gold PSU

Ve şu an 140 gibi bişeydi fiyatı başka önerileriniz varsa söyleyin lütfen her türlü bakış açısına uygunum

9070xt fiyasko. 90 derecenin üzerinde vrm 85 derecenin üzerinde hotspot sıcaklıkları ile o kartın ömrü ne kadar uzun olur ki ? sıradan bir oyunda bile 90 derece vrm sıcaklığı görmek istemiyorum ben. Byöel bir saçmalık olamaz. 5070Ti dan biraz fazla performans veriyor diye bilgisayarın içine fırın mı koyacam. Hele sapphire nitro + tasarımı tam bir rezalet. Sıcak hava tahliye ızgarasının üstüne kablo girişi koymak nasıl bir manyaklıktır.
9070 XT de ilk defa böyle bir şikayet sizden görüyorum nerede öle bir şikayet varmış ??

150 ye çıkar

Sizce parçalar uyumlu mu
150K ya RTX 5080 li sistem bulunabilir.

9070XT fiyasko. 90 derecenin üzerinde VRM 85 derecenin üzerinde hotspot sıcaklıkları ile o kartın ömrü ne kadar uzun olur ki? Sıradan bir oyunda bile 90 derece VRM sıcaklığı görmek istemiyorum ben. Byöel bir saçmalık olamaz. 5070 Ti'dan biraz fazla performans veriyor diye bilgisayarın içine fırın mı koyacağım. Hele Sapphire Nitro + tasarımı tam bir rezalet. sıcak hava tahliye ızgarasının üstüne kablo girişi koymak nasıl bir manyaklıktır.

Çok saçmalıyorsunuz, sıvı soğutma gereksizmiş de 9070XT kötüymüş de çok elde tutulmaz laflar.

İnanılmaz akıl tutulması. 9800x3d hava soğutucu ile oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor. Utanmadan gelmiş popüler kültürün simgesi sıvı soğutucu yazmış. Birde oraya 5080 eklemiş inanılmaz. 20k farkı %10 performans farkına veriyor. Yazık çok yazık para israfı
hocam iyimisiniz ?

@Remzi.21 Hocam @wAy 0ut bu arkadaşın dediklerini ciddiye almayın 150K lık sisteme 5070 TI önermiş o fiyata diğer arkadaşın attığı gibi güzel bir 5080 li sistem geliyor sallıyor bence bu way out adlı kişi neymiş 9070XT kötüymüş.

@wAy 0ut hocam lütfen 9070XT 90 derece de oldugu bir resim atabilirmisiniz merak ettim şimdi.

İnanılmaz akıl tutulması. 9800x3d hava soğutucu ile oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor. Utanmadan gelmiş popüler kültürün simgesi sıvı soğutucu yazmış. Birde oraya 5080 eklemiş inanılmaz. 20k farkı %10 performans farkına veriyor. Yazık çok yazık para israfı
Ne ? hocam 9800x3d nasıl hava soğutucu ile 55 dereceyi gçemiyor ??

Son düzenleme:
Elde tutulur 1 tane kanıtın var mı?
Kendim kullanıyorum. Assassin Peerless ile BF6 dışında bütün oyunlarda aldığım maksimum sıcaklık değerim 55 derece. Sadece yükleme ekranlarında 60'a çıkıyor.
Çok saçmalıyorsunuz, sıvı soğutma gereksizmiş de 9070XT kötüymüş de çok elde tutulmaz laflar.
Sıvı soğutucu gereksiz tabii ki de. 2K'lık Assassin Peerless'ler 8K'lık sıvı soğutucuların yaptığı işleri yapıyor. YouTube'da bir sürü kaynak, bir sürü video var, gidip izleyebilirsin. Uzun vadede hava soğutucu, sıvı soğutucudan daha etkili.

Dosya Ekleri

• XT.png
    XT.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleyen: Moderatör:
70ti ile arasında 20k fark var verdiği performans ise %15 i geçmiyor. İsraf ekonomisinin en sevdiği tiplemeler gelmiş buraya bana sistem öğretiyor. Önerdikleri herşey israftan başka birşey değil.
Arkadaşın Bütçesi 150K imiş neden 120K ya 5070 TI lı sistem öneriyorsunuz ?

hocam iyimisiniz ?

@Remzi.21 Hocam @wAy 0ut bu arkadaşın dediklerini ciddiye almayın 150K lık sisteme 5070 TI önermiş o fiyata diğer arkadaşın attığı gibi güzel bir 5080 li sistem geliyor sallıyor bence bu way out adlı kişi neymiş 9070XT kötüymüş.

Ayrıca bütçe sınırım 150k diyor. Yani elimde 150k var bu parayı bitirmem lazım demiyor. 2 si arasındaki farkı anlamıyorsunuz. Sırf birisi size 150k dedi diye o sınırları zorlamak için bol keseden saçma sapan parçaları pc ye dolduruyorsunuz. Benim dizdiğim sistem 118k tutuyor. 30k cebinde kalıyor. Ama size göre en üst segment anakartından tut saçma sapan sıvı soğutucularla sırf o 150k yı tamamlatmak istiyorsunuz. 5070ti varken 20k fazla verip 5080 almak delilikten akılsızlıktan başka birşey değil. Aynı 16gb vram kapasitesini veren AI ya da İş için uğraşmayacaksa %10 fazladan oyun performansı için 5080 öneren adamlarsınız siz. Para bol kardeşim bitirin zaten. 150 k sınırına gelmek için herşeyi ekleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı