R7 9800x3D ve RTX 5080 sistem 190 bin TL'ye alınır mı?

@Motionless IN White hocamın dediği gibi, yılbaşından sonra tekrar yazın konuşalım bencede. Her geçen gün ramler, ssdler zamlanıyor. GPU'lara da çok iyi bi zam gelicek kesin. O yüzden şimdi ne desek boş.

Ama sadece oyun oynayacaksanız 5090 gereksiz. 90 serisi hiç bir zaman oyuncular için olmadı. 5080 üzerinden çok sağlam sistem toplarız. 5090'a hiç ama hiç gerek yok.

@Motionless IN White hocamın dediği gibi, yılbaşından sonra tekrar yazın konuşalım bencede. Her geçen gün ramler, ssdler zamlanıyor. GPU'lara da çok iyi bi zam gelicek kesin. O yüzden şimdi ne desek boş.
doğru diyorsunuz hocam. yılbaşından önce alabilseydim keşke, yapıcak bir şey yok yılbaşından sonra bakarız duruma göre.

Merhaba şu anki bilgisayarımı zaten görebilirsiniz profilimden. Yaklaşık 7 yıldır bunu kullanıyorum ve güncel oyunlar artık düşük ayarlarda bile 40 FPS zor görüyor. Ben şu şekil farklı sitelerden toplamaya çalıştım elimden geldiğince.

Eki Görüntüle 2614404

Eki Görüntüle 2614405

Eki Görüntüle 2614406

Toplamı 196k ediyor, değer mi ya da değişiklil yapılır mı diye sormak istedim.

@MelihÖzer

PSU çok güzel sakın elleme başka bilinmedik veya orta sınıf mallara bulaşma. Bende var o PSU sessiz ve işini layıkıyla yapıyor arkana bakmazsın. 9950x3D+5080'li sistem aldım geçen ay konunun linkini atıyorum bak.

PSU çok güzel sakın elleme başka bilinmedik veya orta sınıf mallara bulaşma. Bende var o PSU sessiz ve işini layıkıyla yapıyor arkana bakmazsın. 9950x3D+5080'li sistem aldım geçen ay konunun linkini atıyorum bak.

hocam hazır yakalamışken sorayım 4k oyun oynuyormusunuz bu sistemle?
oynuyorsanız aklınızda kalan aldığınız fps'leri yazabilirmisiniz 5090 ile arasında fps farkı çok olurmu acaba

şimdi baktım sizin açtığınız konuya, 2k almışsınız. yılbaşından sonra çok zam gelirse bende 2k monitör alır 4k ile hiç uğraşmam büyük ihtimalle

Son düzenleme:
hocam hazır yakalamışken sorayım 4k oyun oynuyormusunuz bu sistemle?
oynuyorsanız aklınızda kalan aldığınız fps'leri yazabilirmisiniz 5090 ile arasında fps farkı çok olurmu acaba

şimdi baktım sizin açtığınız konuya, 2k almışsınız. yılbaşından sonra çok zam gelirse bende 2k monitör alır 4k ile hiç uğraşmam büyük ihtimalle
Bu butçede 2k olmaz. 4k yakışır. 4080Super kullanıcısıyım 4k oyun oynuyorum. DLSS ile 80 FPS altında oyun oynamadım daha full + full grafikte.

Hocam hazır yakalamışken sorayım 4K oyun oynuyor musunuz bu sistemle?
Oynuyorsanız aklınızda kalan aldığınız FPS'leri yazabilir misiniz 5090 ile arasında FPS farkı çok olur mu acaba?

Monitörü 2K aldım 20bin liraya alınabilecek en iyi monitör konu linkimdeki monitör. 4K oyun hiç oynamadım monitör desteklemiyor. Resolution scale büyütebilirim ama çok test videolarına baktım gerçekten 5090, 5080'den %50 daha performanslı orası bir gerçek. Kesenin ağzını açmışken 5090 da alabilirdim bilerek almadım çünkü RTX 5000 serisinde büyük bir sıçrama olmadı. Geçiş dönemi kartlar bunlar sırf DLSS4 ve MFG 3-4X için 5080'i aldım. İleride rubin serisi RTX6090'lar çıkar performans bazında bariz farklar görürsem o zaman gerçekten 6090 ya da 6080 yükseltmesi yaparım. 5080 şu an ideal.

BF6'da 2K FSR Native AA(DLAA Bozuk, oyundan kaynaklı görüntü bozuluyor) High-Ultra-Overkill karışık ayarlarla 200-260 FPS arası veriyor ki gayet tatmin edici. DLSS açarsan 300+'lara kadar yolu var.

Şunu hatırlatayım. Eski laptopum GTX 1650 Ti 4 GB idi. Bu ekran kartı aslında masaüstü GTX970'e denk tee 2013 ekran kartına. Bu kart da(GTX1650 Ti Mobile) tam bilindiği üzere BF4'te yani o zamanın oyununda 130-180FPS civarı veriyor kaderin cilvesine bak. Yani 2013'ün 980 Ti'ın da 200 FPS gibi değerler alabilirsin. GTX1650 Ti kartla Forza Horizon 5 oynadım. 2021 oyunu ne kadar optimize edilmiş olsa da istenirse bu kart (RTX5080) çok rahat 5-6 yıl götürür. 2K'da upscaling açmadan şu anda en iyi götüren kart bu. Belki gerçek 4K RTX6090 olabilir eğer o da 5090'ın üstüne %100'e yakın fark koyarsa. 4K akıcı oyunculuk demek en az 4K Native 144FPS/Hz demek(Upscaling oyunları olmadan). Bunu veren kart gerçek 4K kartıdır.

Son düzenleme:
Monitörü 2K aldım 20bin liraya alınabilecek en iyi monitör konu linkimdeki monitör. 4K oyun hiç oynamadım monitör desteklemiyor. Resolution scale büyültebilirim ama çok test videolarına baktım gerçekten 5090, 5080'den %50 daha performanslı orası bir gerçek. Kesenin ağzını açmışken 5090 da alabilirdim bilerek almadım çünkü RTX 5000 serisinde büyük bir sıçrama olmadı. Geçiş dönemi kartlar bunlar sırf DLSS4 ve MFG 3-4X için 5080'i aldım. İleride rubin serisi RTX6090'lar çıkar performans bazında bariz farklar görürsem o zaman gerçekten 6090 ya da 6080 yükseltmesi yaparım. 5080 şu an ideal.

BF6'da 2K FSR Native AA(DLAA Bozuk, oyundan kaynaklı görüntü bozuluyor) High-Ultra-Overkill karışık ayarlarla 200-260 FPS arası veriyor ki gayet tatmin edici. DLSS açarsan 300+'lara kadar yolu var.

Şunu hatırlatayım. Eski laptopum GTX 1650 Ti 4 GB idi. Bu ekran kartı aslında masaüstü GTX970'e denk tee 2013 ekran kartına. Bu kart da(GTX1650 Ti Mobile) tam bilindiği üzere BF4'te yani o zamanın oyununda 130-180FPS civarı veriyor kaderin cilvesine bak. Yani 2013'ün 980 Ti'ın da 200 FPS gibi değerler alabilirsin. GTX1650 Ti kartla Forza Horizon 5 oynadım. 2021 oyunu ne kadar optimize edilmiş olsa da istenirse bu kart çok rahat 5-6 yıl götürür. 2K'da upscaling açmadan şu anda en iyi götüren kart bu. Belki gerçek 4K RTX6090 olabilir eğer o da 5090'ın üstüne %100 koyarsa. 4K akıcı oyunculuk demek en az 4K Native 144FPS/Hz demek(Upscaling oyunları olmadan). Bunu veren kart gerçek 4K kartıdır.
kişiden kişiye göre değişir hocam. bence hikayeli oyunlarda olabilecek en iyi görüntü kalitesini alabiliyorsam 60 fpsin altına düşmediği sürece sorun yok

Bu butçede 2k olmaz. 4k yakışır. 4080Super kullanıcısıyım 4k oyun oynuyorum. DLSS ile 80 FPS altında oyun oynamadım daha full + full grafikte.
hayatımda hiç dlss kullanmadım ve nvidia sponsoru alıp dlss diye bağıran youtuberlara'da pek güvenemiyorum. dlss açınca görüntüde bozulma ya da input lag oluyormu?

Kişiden kişiye göre değişir hocam. Bence hikayeli oyunlarda olabilecek en iyi görüntü kalitesini alabiliyorsam 60 FPS'in altına düşmediği sürece sorun yok

Hayatımda hiç DLSS kullanmadım ve NVIDIA sponsoru alıp DLSS diye bağıran youtuberlara'da pek güvenemiyorum. DLSS açınca görüntüde bozulma ya da input lag oluyor mu?

Input lag olmuyor , DLSS açıp denediğim oyunlar oldu ama zaten Native 2K canavarı olduğu için DLSS kapadım ama fark var mı dersen evet var. Mesela dağı taşı çok olan bir haritadasın. Native kullanırken, her detay gözüne çarparken DLSS açtığında bazı objeler kaybolabiliyor, ufak taşlar dallar onlar bunlar vs. Aslında pek takılınacak bir durum değil , çok aşırı dikkatli bakman lazım ki oyun esnasında bunlara kimse bakmaz .

Input lag olmuyor , DLSS açıp denediğim oyunlar oldu ama zaten Native 2K canavarı olduğu için DLSS kapadım ama fark var mı dersen evet var. Mesela dağı taşı çok olan bir haritadasın. Native kullanırken, her detay gözüne çarparken DLSS açtığında bazı objeler kaybolabiliyor, ufak taşlar dallar onlar bunlar vs. Aslında pek takılınacak bir durum değil , çok aşırı dikkatli bakman lazım ki oyun esnasında bunlara kimse bakmaz .
verdiği performansa göre katlanılır o kadarına. oyundan oyuna değişir tabii

kişiden kişiye göre değişir hocam. bence hikayeli oyunlarda olabilecek en iyi görüntü kalitesini alabiliyorsam 60 fpsin altına düşmediği sürece sorun yok

hayatımda hiç dlss kullanmadım ve nvidia sponsoru alıp dlss diye bağıran youtuberlara'da pek güvenemiyorum. dlss açınca görüntüde bozulma ya da input lag oluyormu?
4k'da dlss görüntü bozmuyor. Dengeli de de ayırt edemiyorsunuz. Performansa aldığınızda çoooook minik. Fark etmeyeceğiniz kadar. Odaklanıp aramanız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı