Epic Games R7 9800X3D ve RTX 5080 sistemde FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Maxim24

Centipat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 CL30 RAM AMD EXPO
SSD veya HDD modeli
Kingston NV3 2TB PCI-Express 4.0 6000/5000 MB/s M.
Ekran kartı
Gigabyte RTX 5080 Aero OC SFF 16G GV-N5080AERO OC-
Anakart
Gigabyte X870E Aorus Elite WIFI7 Ice AMD AM5 DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 7 9800X3D Tray
Merhaba yeni bir sistem topladım, ekran kartı driverı vs. kurdum. Fortnite oyununda sistemi test etmek istedim, Fortnite'da ani ekran takılması ve 200 FPS'lerden bir anda 20 FPS'lere düştüğünü fark ettim, bu durum sadece Fortnite içinde değil Valorant, Bannerlord da yaşıyorum. Ekran 1, 2 saniye takılıyor geri geliyor, sistemimde gayet yüksek güçlü ancak neden oluyor bilmiyorum, yardımcı olursanız çok hayra geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yeni bir sistem topladım, ekran kartı driverı vs. kurdum. Fortnite oyununda sistemi test etmek istedim, Fortnite'da ani ekran takılması ve 200 FPS'lerden bir anda 20 FPS'lere düştüğünü fark ettim, bu durum sadece Fortnite içinde değil Valorant, Bannerlord da yaşıyorum. Ekran 1, 2 saniye takılıyor geri geliyor, sistemimde gayet yüksek güçlü ancak neden oluyor bilmiyorum, yardımcı olursanız çok hayra geçer.
BIOS menüsünden RAM frekansınızı eşitlemeyi ve diğer güncellemeleri (BIOS, ekran kartı vs.) yaptınız mı?

BIOS menüsünden RAM frekansınızı eşitlemeyi ve diğer güncellemeleri (BIOS, ekran kartı vs.) Yaptınız mı?

@TwoTech
Hocam ekran kartı sürücüsünü kurdum, RAM'leri BIOS'tan EXPO moduna aldım. BIOS güncellemesi yapmadım çünkü daha önce hiç yapmadım.

Hocam ekran kartı sürücüsünü kurdum, RAM'leri BIOS'tan EXPO moduna aldım. BIOS güncellemesi yapmadım çünkü daha önce hiç yapmadım.

BIOS güncelleminizi yapıp test etmenizi öneririm bu gibi durumlarda öncelik güncellemek oluyor. Attığım videoyu izleyerek yaparsanız emin olun tertemiz bir şekilde BIOS güncellemesi yapmış olursunuz. Bazı kişiler korkutarak zor bir şeymiş gibi gösteriyor emin olun hiç bir zorluğu yok sadece elektriklerin kesinlikle gitmemesi gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS güncelleminizi yapıp test etmenizi öneririm bu gibi durumlarda öncelik güncellemek oluyor. Attığım videoyu izleyerek yaparsanız emin olun tertemiz bir şekilde BIOS güncellemesi yapmış olursunuz. Bazı kişiler korkutarak zor bir şeymiş gibi gösteriyor emin olun hiçbir zorluğu yok sadece elektriklerin kesinlikle gitmemesi gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte X870e Aorus Elite WI-FI7 ıce AMD AM5 DDR5 bu anakarta direk en son sürüme BIOS güncelleniyor mu? Sanırım Gigabyte bazı anakartlarda önce F40 sürümüne güncelleyin sonra da F52 sürümüne güncelleyin diyormuş, bu durum bu anakartada var mı, nereden bakabilirim?

Gigabyte X870e Aorus Elite WI-FI7 ıce AMD AM5 DDR5 bu anakarta direk en son sürüme BIOS güncelleniyor mu? Sanırım Gigabyte bazı anakartlarda önce F40 sürümüne güncelleyin sonra da F52 sürümüne güncelleyin diyormuş, bu durum bu anakartada var mı, nereden bakabilirim?

Hocam eğer ilk BIOS sürümündeyseniz geçişli olarak güncellemeniz daha sağlıklı olabilir anakartınızın zaten sadece 5 tane BIOS güncellemesi var F1 veya F2 sürümünde değilseniz doğrudan F6d sürümüne güncelleyebilirsiniz.

Hocam eğer ilk BIOS sürümündeyseniz geçişli olarak güncellemeniz daha sağlıklı olabilir anakartınızın zaten sadece 5 tane BIOS güncellemesi var F1 veya F2 sürümünde değilseniz doğrudan F6D sürümüne güncelleyebilirsiniz.

Hocam BIOS'u son sürüme güncelledim ancak değişen bir şey yok. Yine 200 FPS civarındayken bir anda 20 FPS'ye düşüp ekran takılıyor.

Hocam BIOS'u son sürüme güncelledim ancak değişen bir şey yok. Yine 200 FPS civarındayken bir anda 20 FPS'ye düşüp ekran takılıyor.
BIOS güncellemesinden sonra tekrardan ayarları yaptınız değil mi? Tarih, saat, ram vs.

Sisteminizdeki güç kaynağı nedir onuda yazabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı