R7 9800x3D vs R9 9950X

haribo1

Decapat
Daha fazla  
Şu anda sistemimde Intel i9 9900KS kullanıyorum, ancak RTX 5000 serisi ekran kartına geçeceğim ve artık nesil olarak da geride kaldığı için işlemci ve diğer parçalarımı yeniliyeceğim. Sistemim oyun ağırlıklı kullanılacak.

İki işlemci arasında kararsız kaldım:
Ryzen 7 9800x3D.
Ryzen 9 9950X.

Hangi işlemciyi tercih etmem mantıklı olur?

Şu anda sistemimde Intel i9 9900KS kullanıyorum, ancak RTX 5000 serisi ekran kartına geçeceğim ve artık nesil olarak da geride kaldığı için işlemci ve diğer parçalarımı yeniliyeceğim. Sistemim oyun ağırlıklı kullanılacak.

İki işlemci arasında kararsız kaldım:
Ryzen 7 9800x3D.
Ryzen 9 9950X.

Hangi işlemciyi tercih etmem mantıklı olur?
"3D" ibareli işlemcilerin yüksek L3 önbellek kapasitesi sebebi ile oyun performansları çok daha yüksek oluyor. 9950X modelide "3D" olsaydı daha iyi olurdu ama bu hali ile güçsüz oyun konusunda:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"3D" ibareli işlemcilerin yüksek L3 önbellek kapasitesi sebebi ile oyun performansları çok daha yüksek oluyor. 9950X modelide "3D" olsaydı daha iyi olurdu ama bu hali ile güçsüz oyun konusunda:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce şu an 9800x3D almak mı mantıklı yoksa tam modeli hatırlamıyorum Ryzen 9'un X3D modelini mi beklemek mi mantıklı ? Sanırsam 2 aya satışta olur.

Sizce şu an 9800x3D almak mı mantıklı yoksa tam modeli hatırlamıyorum Ryzen 9'un X3D modelini mi beklemek mi mantıklı? Sanırsam 2 aya satışta olur.

Bence bekleyin AMD en güçlü oyun işlemcisinin Ryzen 9 9950x3D olacağını söylüyordu.

Sizce şu an 9800x3D almak mı mantıklı yoksa tam modeli hatırlamıyorum Ryzen 9'un X3D modelini mi beklemek mi mantıklı ? Sanırsam 2 aya satışta olur.
Paranız varsa bekleyin, çok fahiş bir fiyat çıkma olasılığı var. Size kalmış.

Bence Ryzen 7 9800x3D işlemci alın kalkıp Ryzen 9 X3D modelini almanıza gerek yok 7000 serisi gibi olacak daha işlemcinin testleri yapılmadan daha performanslı diyemeyiz bir de piyasaya yüksek fiyat ile giriş yapar.
Evet bende öyle düşündüm. Siparişimi verdim teşekkür ederim mesajınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı