Çözüldü R7 M340 sistemde FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

FX5200

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
RAM
12GB
SSD veya HDD modeli
SSHD Samsung
Ekran kartı
APU(AMD R5 AMD-R7 M340)
Anakart
HP F.32
İşlemci
AMD A10 9600P
Merhabalar, 1 aydır yaşadığım sorundan bıktığım için bu konuyu açma kararı aldım.
Altta gördüğünüz gibi CPU nedense dalga gibi ve oyunda FPS 80'ken 30'a düşüyor ve geri yükseliyor. Çözümü olan?

1648648713356.png

+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam oldu! Dell marka şarjı denedim ve oldu!@fakir pikaçu
Ama taktığım şarj 45 W benimki 65 W sıkıntı çıkmaz değil mi?
Şarj aletinden olabilir. Şarj aletin bilgisayarın yük altındayken tam güç sağlamıyordur. O yüzden de bilgisayarın güç ayarlarını anlık olarak değiştiriyordur ve performans kaybı oluyordur.

İkinci seçenek olarak bilgisayarın ısınıyordur ve işlemcin kendi frekansını düşüyor olabilir.

Bilgisayarınızı temizleyin ve piliniz yüzde yüz olduktan sonra ya da pili çıkarıp sadece şarj aletini bağlayarak kullanın.

Isınmıyor 40 derece falan şu an maksimun işlemci gücünü %10 en düşüğü %0 yaptım işe yarar mı?

Farklı bir şarj aletiyle denedin mi?

Farklı bir şarj aleti yok bir de bilgisayarı fişten çektiğim gibi kapanıyor(laptop)
Laptopun için açamıyorum bir vida yalama olmuş.
Bu arada Windows 10'da oyun modu açık değil açarsam bir şey değişir mi?

Farklı bir şarj aleti yok bir de bilgisayarı fişten çektiğim gibi kapanıyor(laptop)
Laptopun için açamıyorum bir vida yalama olmuş.
Bu arada Windows 10'da oyun modu açık değil açarsam bir şey değişir mi?

Windows'un oyun modunun pek önemi yok. Sen en iyisi bir bilgisayarcıya götür onların şarj aletiyle bir dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı