R9 270 ve i3 4160 FPS düşmesi ve mavi ekran

Randower

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Üniversite öğrencisi
Profil Kapağı
1524136703
Ortada hiçbir problem yokken aniden FPS düşmesi yemeye başladım. FPS düşmesiları Max FPS düşmesi takip etti. Sistemi formatlayıp orijinal W10'a geçiş yaptım. Sorun çözülmedi. Max FPS LOL oyununda 300 ile başlayıp 200 180 seyrederken, başlangıç olarak Max FPS değerim 160 civarına düşmüştü. 1-2 gündür Max FPS 120 100 ve FPS düşmesi olup duruyor. Bugün ise 80'i geçemedim ve ani FPS düşmesi yiyip durdum. Aynı sorun CS:GO oyununda da oluyordu. World of Tanks oynarken de bugün tankı döndürürken( yani aniden arkamı döndürdüm ) mavi ekran yedim. Isı değerlerimde bir sıkıntı göremedim. İşlemci stres altında iken Max 64 değil iken 30-40 civarı seyretti. Ekran kartım ise stres altında iken 60 70 dereceye çıkıyor fakat oyun bittiği ya da kapandığı anda 40 35 civarına geriliyor.

@Recep Baltaş abinin videosunu izleyerek "Windows bellek tanılama" kısmından belleğimi test ettim. Onda da bir sorun algılayamadı Windows.

HDD'yi program yardımı ile teste soktuğumda bir sorun ile karşılaşmadım fakat HDD'ye çok güvenmiyorum.

Sistemim şöyle:
  • Ekran kartı: R9 270 2 GB
  • Işlemci: i3 4160 3.6 GHz
  • Bellek: 1x8 1600 MHz DDR3
  • Anakart: H81M-P33
  • Depolama: 1TB WD Blue HDD
Sıkıntılı parçayı nasıl anlayabileceğimi bulursam direkt parçayı değiştireceğim. Şayet aklımdan 1 tane daha 1600 MHz 8 GB RAM takıp i7 4770 almak geçiyor. Daha sonrasında da RX580 8 GB alacağım. Fakat bu virüs mereti geçene kadar bu PC ile idare etmek zorunda olduğumdan hatanın çözümünü aramak zorundayım.

Minidump dosyası;
040120-24296-01.rar

7a8e885d-5351-4d79-b929-04c33a0d43c5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Az önce 1 oyun LOL girdim. Problem aynı devam ediyor. FPS değerlerimde gözle görülür bir artış olmuş olmasından ziyade ortalık karışınca yine hafiften FPS düşmesi yiyorum.
Sizce sorun hangi parçadan kaynaklı olabilir? Ya da bunu nasıl anlayabiliriz?
@tristessehivernale sizin bir fikriniz olabilir mi bu konu hakkında?

Son düzenleme:
Mavi ekran alıyor musun?

Problem ekran kartı kaynaklı gözüküyor.
Mavi ekran almadım fakat mavi ekran hatasını 5 senedir ilk defa alıyorum. Windows sürümü ile olabileceğini düşünüyorum. Windows güncellendi fakat asıl problemimi olan FPS drop sorunu halen mevcut. Ekran kartı kaynaklıysa işim bitmiştir zaten :D

@Randower kusura bakmayın FPS sorunuyla gram ilgilenmiyorum, benim ilgilendiğim mavi ekran hataları, eğer FPS drop alıyor veya FPS değerlerinizi beğenmiyorsanız buna yardım edemem.

Bana hangi parça nedenli hata aldım diye sorarsan, cevap ekran kartı.

@Randower kusura bakmayın FPS sorunuyla gram ilgilenmiyorum, benim ilgilendiğim mavi ekran hataları, eğer FPS drop alıyor veya FPS değerlerinizi beğenmiyorsanız buna yardım edemem.

Bana hangi parça nedenli hata aldım diye sorarsan, cevap ekran kartı.
Peki bu konulardan anlayan bir moderatör etiketleme şansımız var mı acaba? :D

Kusura bakmayın insanları etiketleyerek rahatsız etmek istemiyorum, bu konuya bilgisi olan herkes yazacaktır zaten, zaman meselesi sadece.
Yine de yardımlarınız için teşekkür ederim FPS değerlerimde gözle görülür artış en azından mevcut.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı