Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama okuyacak arkadaşlar olursa Vega 8 dahili ekran kartıyla aynı sorunu çözme hikayem:
Öncelikle Windows 10 Pro 21H2 sürümü kullandığımı belirteyim. Sabah uyandığımda bilgisayarı açar açmaz birden mavi ekran aldım. Hayatımda ilk defa. amdfenderdr.sys gibi bir hata verdi. AMD'nin crash bildirimiyle ilgili bir şey sanırım. Yeniden başlatın diyordu. Başlattım ve otomatik onarıma alındı bilgisayar işte oradaki işlemler yapıldı 2-3 dakika sonrasında karşımda normal bir şekilde ekran duruyordu ve ilk yaptığım DxDiag'dan ekran kısmına bakmak oldu. Vega 8 ile ilgili sorun olduğu kod 39'u araştırmam ve ona göre çözüm uygulamam gerektiği söylendi. Arkadaşta olduğu gibi Windows görüntü bağdaştırıcısında çalışıyordu bilgisayar o sırada.
Anlaşılacağı üzere sürücünün uyumsuzluğundan dolaylı mavi ekran yediniz büyük ihtimalle. Çözümü ise; Aygıt Yöneticisi'ni açıp görüntü bağdaştırıcısını tamamen kaldırmak. Sonrasında AMD veya NVIDIA ne ise onun sitesine gidip ilgili ekran kartınızın son WHQL sürümünü kurup bilgisayarı yeniden başlatmak. Sorun bende bu şekilde çözüldü. DDU vs. ile uğraşmak zorunda kalmadım. Ayrıca ekleyeyim, bu işlemlerden önce AMD Radeon ekranı açılmıyordu Driver uyumsuzluğu nedeniyle. Ben performansı etkilemediği için kurcalamadım ama mavi ekran sorununa işaret edebilir böyle hatalar. Sürücüyü kurmam neticesinde bu sorun da ortadan kalktı, arayüz sorunsuz çalışıyor.
Son olarak eğer sorun donanımsal değilse bu şekilde çözebilme imkanınızın olduğunu belirtebilirim ama olacağına garanti veremem. Ben kendi deneyimimi paylaştım.