R9 270X Sistem Reset Atma Sorunu

MertGURBUZ

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC'yi toplayalı 1 yıl oluyor. 1 yıldır kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısı yoktu son 1 aydır kendi kendine yeniden başlatmaya başladı. İlk başta ısındığını düşündüm ama değilmiş gayet serin durumda çalışıyor PC RAM'leri çıkarttım ekran kartını değiştirdim. HDD, SSD ne varsa değiştirdim denedim hala res atmaya devam etti ve durduk yere oldu bu çoğunlukla programlar açılırken res atıyor. Mesela dota 2 oynuyorum oyuna girerken veya girdikten sonra oyun yükleme ekranında hero seçtikten sonra mapa başlarken falan bazen PC açılırken direk res atıyor kaç kere format attım hiçbir şey değişmedi. Ne zaman res atacağı da belli olmuyor bazen 5 dakika sonra bazen 12 saat sonra ne sıkıntısı var çözemedim. Donanımım şöyle :

asus sabertooth 990 FX r2.0 anakart
sapphire r9 270x toxic ekran kartı
120 GB SSD hyperx
1 TB samsung HDD
cooler master g750m güç kaynağı
AMD FX 9370 işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bende konu açtım aynı sorun bende de var ısınmadan büyük ihtimal bende ısınma değildir diye düşündüm fakat ısınma arkadaşım NVİDA kullanıyor 80 derecede kapanmıyor benimki 80 derecede 40 saniye falan dursa reset atıyor , çünkü ekran kartı falan yanmasın diye kendini güvene almak için reset atıyor bende 2015 eylül'de topladım yarın götüreceğim VATAN'a bir baksınlar.

Ne diyeyim hocam... O kadar yanlış bir sistem toplamışsınız ki.. 1 sene önce demişsiniz. FX 9370 almak yerine İ5 Haswell serisinden bir işlemci alsaydınız hem üstüne para kalacak hem çok daha fazla performans elde edecek hem de düşük güç tüketimiyle kafanız rahat olacaktı. Anakart ve güç kaynağı üst düzey olmuş, ekran kartı onlara göre çok daha düşük. Yani dengeli değil. Bu tarz sorunlar yüksek güç tüketimli FX işlemciler nedeniyle gerçekleşiyor. Bu tarz sorunların çok sık gelmesi nedeniyle de forum olarak FX işlemcileri tavsiye etmiyoruz !

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı