R9 280 Dual-X görüntüde çizgi ve sallanma sorunu

• Konuyu başlatan froid
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.035

froid

Hectopat
Yer
Çekmeköy
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu aralar oyunlarda ekranımda titremeler oluyor. Bu titremeler yüksek grafikli oyunlarda oluyor, mesela; Fallout 4, Borderlands 2, Witcher 3, GTA 5. Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsettiğim, videoda son saniyelerde olan kaymalar. Titremeler sanki kayıyor, ekrandaki görüntü sallanıyor. Bu titremeler alt+tab yaptığımda Chrome'da ya da başka uygulamalarda da devam ediyor. Sıcaklık değerleri 55-60 arası. Videoyu telefonla çektim çünkü Fraps'da farklı görüntü olabilir diye denemedim. Ekran kartımın garantisi devam ediyor, fişi şu an elimde aradan 1 sene geçti. Sizce garantiye bu video ile vermeli miyim yoksa başka bir neden mi var? Güç kaynağı vs. Düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran kartı; Sapphire R9 280 Dual-X
Not: Overclock yapılmadı.

Farklı bir sorun ise videolar, gif'ler her ilk 1-3 saniyeleri siyahımsı karelerle başlıyor daha sonradan düzeliyor. Bir ara yeşil başlıyordu. Örnek;
Adsız.png

Denediğim çözümler;
-Ekran HDMI ile bağlıydı ben de DVI denedim.
-Format, temiz bir kurulum yaptım. Haliyle ekran kartı driver tekrardan kurmuş oldum.
-Sıcaklık değerlerini düşürmek için ekran kartını iyice temizledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan'dan haber geldi. Ürün değişim/para iadesi onaylanmış. Ben ürünü 1 sene önce yaklaşık 550TL civarı almıştım. O zamanlar Dolar yaklaşık 2TL'dı. Şuan Dolar 3TL ve bundan dolayı kartın fiyatıda artması gerekiyor. Bugün kartın aynısını almaya gittim fakat Vatan'da Sapphire R9 280 Dual-X hiç bir yerde yok. Bana söyledikleri 550Tl değerinde bir kart almam gerektiği yada 550TL ücreti geri iade edecekleri. Ben en azından bir düşük modeli olan Sapphire R9 270X Dual-X istedim ve veremeyiz kartın fiyatı çok dediler :D. Bu Bilgisayar donanım parçaları dolar üzerinden fiyat biçiliyor fakat adamlar bana yapacak bir şey yok diyorlar. Ben böyle saçma bir olay ömrümde görmedim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı