R9 280 ile Sistem toplamak

RAM'in oyunlarda önemi yok denecek kadar az sanırım benim 2 GB RAM'im aynı özelliklere sahip 4 GB RAM'i olan arkadaşla aynı seviyede FPS alıyor ayrıca R9 280 çok sağlamdır al tavsiye ediyorum.Evet NVIDIA çok sağlamdır ama o kart daha pahalıya kaçıyor al o kartı.
9600GT ile bf4'ü 4gb ram ile oynarken 35-40 fps alıyordum. Şuan 2GB yandı yani 2gb var. Oyunda aldığım max fps 20. Bellek kullanımı %95 oluyor.

@MR.White, aksine o kasada Calibre serisinden 75+ sertifikalı güç kaynağı var.

Ram oyunları açmak içindir. Değiştirdiği fps 0.5 bile yoktur. İşlemci ise ekran kartına darboğaz yapmadığı sürece oyunlar için yeterlidir. Ancak arkadaşın yapacağı masraf olmadığı için işlemciye yönelmiş. Sistem iyi. Ama eğer ileride ekleme yapamayacaksanız FX X6 6300 + 8GB Ram alın.

İşlemciye yönelmemimin sebebi aslında, online oyunlarda yüksek fps elde edebilmek, en dandik işlemci bile watchdogs, crysis 3 gibi oyunları oynarken ekran kartına eşlik edebiliyor, ama ben düşük ayarlarda yüksek fps elde ederken işlemci sınırına yakalanmak istemiyorum.
Misal Counter Strike 1.6'yı online olarak 800x600'de oynuyorum fps 500-600 arası değişiyor şuanki dandik bilgisayarımda. Fakat diğer oyuncular ekrana girdiği anda fps 30-50'ye iniyor yani işlemci zorlanıyor. Fx-8320'i bu sorumuda kaldıracak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı