R9 280 İşlemci tavsiyesi

@Berk Ovalı Anladım dostum. AMD'nin FX serisi işlemcileri çok eskidi. Performans desen zaten yerlerde sürünüyor. O yüzden tavsiye etmek istemiyorum. Güncel DDR4 Skylake varken işlemci konusunda AMD tarafına şimdilik bakılmamalı. Umarım Zen mimarisinde başarıyı yakalar da o zaman AMD işlemcilere bakılabilir.

Son düzenleme:
Sırf çok çekirdekli diye FX işlemci almak mantıklı değil. Tek çekirdek performansında i3 6100, FX 8300'e bayağı bir fark atarken çoklu çekirdek performansında FX 8300 12 çekirdekli olduğu halde 2 gerçek 2 sanal çekirdekli olan i3 6100'ü az farklarla geçiyor. Sadece frekansına, önbelleğine ve çekirdek sayısına bakılarak işlemci alınmaz. Bunların içeriğinde kullanılan teknoloji bizim görebildiğimiz rakamların da ötesinde daha önemli detaylardır. FX 8300 DDR3, 95W güç tüketimi ve 32nm teknolojiye sahipken, i3 6100 DDR4, 51W güç tüketimi ve en önemlisi 14nm teknolojisi olan 2015 çıkışlı bir işlemcidir. Neden arkadaş FX 8300 alıp da kafasını duvarlara vursun ki? Ekran kartı ile birlikte ani FPS düşüşlerini, stabilizasyon sorunlarını saymıyorum bile.

Kardeşim "tek çekirdek performansı" dediğin anda okumayı kestim üzgünüm, DX 12 geliyor, artık FX 6300 bile Titan X'e dar boğaz yapmayacak çünkü yeni çıkacak oyunlar çok çekirdek destekli olacak. Bu şekilde İntel'in tek çekirdekten kazandığı puanlar bir bir düşecek :) Bu arada FX 8300 12 çekirdek değil.

Kardeşim "tek çekirdek performansı" dediğin anda okumayı kestim üzgünüm, DX 12 geliyor, artık FX 6300 bile Titan X'e dar boğaz yapmayacak çünkü yeni çıkacak oyunlar çok çekirdek destekli olacak. Bu şekilde İntel'in tek çekirdekten kazandığı puanlar bir bir düşecek :) Bu arada FX 8300 12 çekirdek değil.

Yazdığım yazının devamını da oku. Yanlış belirtmişim 8 olacaktı. Çekirdek sayısı zaten önemli olmayan bir unsur olduğu için 12 olsa da bir şey fark etmez. Bence fazla hayal kurma. TitanX ve 6300 diyorsun. Şu durumda benim okumayı kesmem lazım :)

FX serisi işlemciler tutmadığı için zaten AMD Zen mimarisi için hazırlanıyor. Umalım ki Zen mimarisi başarıyı yakalasın ve piyasada rekabet olsun. AMD'ye hepimizin ihtiyacı var. Ama işlemcileri bir fiyasko bunu kabul etmek lazım. Dediğim gibi çekirdek sayısının ne şuan ne gelecekte bir önemi kalmayacak. Dx12 ile çok çekirdeğe destek geleceği gibi az çekirdekli işlemcilere de destek gelecek. Bu konuda vaatleri vardı. Yoksa Intel keriz mi niye en yeni işlemci serisinde bile 2 çekirdekli işlemci çıkarsın? AMD'nin geçmişinden değil geleceğinden ümitliyim. Bu hemen hemen herkesin kabul ettiği bir gerçek ki AMD'nin geçmişi parlak olmadı. Özellikle FX serisi tam bir felaketti. Lakin benim AMD'ye güvenim var ve Zen mimarisinden ümitliyim. Bunu da belirtiyorum zaten ;)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı