Merhabalar, Sapphire R9 280X Tri-X OC 3GB GDDR5 384-Bit model erkan kartına sahibim. DiRT Rally 2.0 oynarken, kartın 2 dakika içinde 95-96 dereceye vurup throttling yapmasından şikayetçiyim. Şimdi doğal olarak çoğunuz termal macun değişikliği önerecek, fakat kullandığım modelin VRM'leri ve bellekleri için termal pad gerekli ve bunları temin edemem maalesef. Ekran kartının tam yanına masa vantilatörü kullanmayı denedim fakat fayda etmedi. Bunun yüzünden oyun oynayamaz oldum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Kartın fanları ve heatsink kısmı gayet temiz durumda.
Termal pad'ler artık ölmüş durumda olabilir. UnderVolt yapmayı deneyebilirsin bi' şans. 3 fanlı bir seri olmasına rağmen içeride oluşan havayı dışarı atmakla görevli bir eleman bulunmuyor gibi.
Termal pad'ler artık ölmüş durumda olabilir. UnderVolt yapmayı deneyebilirsin bi' şans. 3 fanlı bir seri olmasına rağmen içeride oluşan havayı dışarı atmakla görevli bir eleman bulunmuyor gibi.
Size önerim; uzay montaja geçmeniz ama dikkatli olmalısınız. Biraz para geçince elinize hava akışı güzel bir kasaya geçin. İkinci el kasa fiyatları da güzel.