R9 280X Crossfire İçin PSU Önerileri

vural zehir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar.
Sistemim:
  • i7 3770K işlemci
  • Asrock Z77 oc formula anakart
  • 8x8 16 GB G.skill RAM
  • 128 GB Corsair SSD disk
  • 3 adet 2 TB HDD
  • Asus R9 280X ekran kartı
  • Thermaltake sıvı soğutma
  • 6 adet 12 CM fan

Buna karşın 750 W Cool Master +80 plus bronze güç kaynağına sahibim. Sitede R9 290 Crossfire incelemesini izlerken 700W'nun bile yeterli olacağı söyleniyordu. Bir R9 280X daha alıp takarsam sisteme bir zarar vermeden Crossfire edebilir miyim? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 280X ekran kartlarının TDP değerleri genellikle 250 Watt civarı oluyor. Hard Diskleriniz ve SSD' niz de toplam 50 Watt tüketiyor olması lazım. İşlemciniz 77 Watt güç tüketiyor. Ramler en fazla 10 Watt tüketir. Fan, Sıvı soğutma vs. de toplam 50 Watt desek; 250+250+50+77+50+10= 687 Watt tutuyor. Yani ucu ucuna yetiyor diyebilirim. İşlemciye ve Ekran kartlarına OC yapmayacaksanız 750 Watt yetecektir. (En fazla olabilecek değerleri yazdım.)

Adamlar test edipte o minimum değerleri yazıyor. Ayrıca overclock sistemine ucu ucuna PSU almak niye ? En az 850 , tercihen 1000'lik bir psu al ki PSU tam yüke yakın çalışmasın. Akım korumalı priz kullanmıyorsan da bir tane de ondan al ayrıca.

Teşekkürler OC ediyorum sistemde önceden sahip olduğum için psu ya yeterli olup olmuycağını merak etmiştim. cevaplarınız için teşekkürler yeniden. 1200 W bir psu bakacagım ..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı