R9 280X Sesi ve sıcaklığı

Problem değil. Zaten 2 ay sonra yenilemeniz lazımdı, biraz daha erkene almış olacaksınız.
Sıcaklık değerleriniz çok abes durmuyor fakat fanın dönme hızı cidden yüksek.

Fanlarda bir sıkıntı olabilir tabi ama pek sanmıyorum. Muhtemelen kartı soğutamadığından dolayı fanlar bu kadar hızlı dönüyor.
Aklıma ilk seçenek olarak termal macun ve toz tutmuş fanlar geliyor.

Fanları 1 ay kadar önce temizlediğinizi söylemiştiniz. Buna kasa fanları dahil mi?

10 ay ve 12 ay arasında pek bir fark yok. Termal macun özelliğini yitirmiş olabilir. Sizin durumunuzda şuan yapılabilecek ilk şey macunu değiştirmek.

Problem değil. Zaten 2 ay sonra yenilemeniz lazımdı, biraz daha erkene almış olacaksınız.
Sıcaklık değerleriniz çok abes durmuyor fakat fanın dönme hızı cidden yüksek.

Fanlarda bir sıkıntı olabilir tabi ama pek sanmıyorum. Muhtemelen kartı soğutamadığından dolayı fanlar bu kadar hızlı dönüyor.
Aklıma ilk seçenek olarak termal macun ve toz tutmuş fanlar geliyor.

Fanları 1 ay kadar önce temizlediğinizi söylemiştiniz. Buna kasa fanları dahil mi?
Evet dahil.

10 ay ve 12 ay arasında pek bir fark yok. Termal macun özelliğini yitirmiş olabilir. Sizin durumunuzda şuan yapılabilecek ilk şey macunu değiştirmek.
Öyle düşünüyorum. Kendim sürebilir miyim ?

Sapphire'i @Recep Baltaş 'ın neden önermediğini aldıktan sonra anladım. HD 7850 kullanıyorum ve özellikle GTA5 oynarken ses gerçekten çok rahatsız ediyor. Sapphire'lerin genel sorunu galiba.

Bu siteye bir bak istersen. Termal macun karşılaştırılması yapılmış. F/P olarak Cooler Master IC Essential E1 önerilmiş. Benim önerim Thermaltake TG2. Gayet iyi bir macun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı