R9 280X Sistem Fps Drop Sorunu

TeknoManyak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistemimi yazayım öncelikle:

AMD FX 8320
ASUS R9 280X
MSI 970A G43 ANAKART
8 GB GSKILL 2X4 1866 MHZ RAM
COOLER MASTER HAF 912PLUS 750W
1 TB WD GREEN HARDDISK 5400 RPM

Sistemimde hiçbir oyunu akıcı oynayamıyorum. Drop oluyor. Video çekemiyorum. Normal oynarken bile aşırı drop giriyor. Format attım işe yaramadı. Her drop veya kasma anında harddiske %100-%90 civarı yük biniyor. Harddisk 5400RPM olduğu için yavaş kalıyor herhalde. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Lütfen yardımcı olun. 17 Eylül'de aldım. Geçen sene. 1000 tl param var. WD BLUE harddisk, samsung 120 gb harddisk ve hyper 212 evo almayı düşünüyorum. Ne yapmalıyım ?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Sıkıntılarınızın bir kısmı 5400 RPM diskten kalanı yazılımdan kaynaklanıyor. Öncelikle en azından 7200 RPM bir diske geçmenizi tavsiye ederim. Düşüş anında görev yöneticisi ile arkaplanda sistem kaynaklarını tüketen uygulamalara da bakmalısınız. Kayıt programlarının bazı sürümlerinde en güçlü sistemlerde bile bu sorunlar yaşanabiliyor.

Sıkıntılarınızın bir kısmı 5400 RPM diskten kalanı yazılımdan kaynaklanıyor. Öncelikle en azından 7200 RPM bir diske geçmenizi tavsiye ederim. Düşüş anında görev yöneticisi ile arkaplanda sistem kaynaklarını tüketen uygulamalara da bakmalısınız. Kayıt programlarının bazı sürümlerinde en güçlü sistemlerde bile bu sorunlar yaşanabiliyor.

Hocam çok teşekkür ederim. Cevabınız beni çok mutlu etti ve içim rahatladı. 7200RPM harddiske geçeceğim. 1 ay içinde parami alacağım ve 1000 tl param olucak. 500 tl civarına Blackwidow mekanik klavye almayı düşünüyorum. Kalan 500 tl ile de bilgisayarıma yatırım yapacağım. Harddisk ve ssd mi almalıyım yoksa ssd yerine hyper 212 evo mu almalıyım ? Bir de oyunlar ve akıcılık için Windows 10 mu Windows 8 mi tavsiye edersiniz ? @Ali Güngör

@Tony Jaa Dostum yukarıda da gördüğün gibi bu işin ustalarından Ali abi cevabı verdi. Umarım sorunumuz çözülür ?

Sizin sisteminizin önceliği hızlı disk olmalı, işletim sistemi, ana oyun ve kayıt için hesaplı olan 240 GB Fury SSD ya da daha pahalı ama daha hızlı olan Savage, Evo 850 gibi modeller yararlı olur. Sadece mekanik disk alacaksanız Western Digital Black serisi hızlı olanları tercih etmelisiniz. 5400 RPM disklere oyun kurulmamalı, arşiv olarak kullanılmalı. Üçüncü alternatif 120 GB hesaplı bir ana kurulum SSD'si ve 7200 RPM yüksek kapasite bir disk kombinasyonu olacaktır. Artık bütçenize göre karar sizin.

Sonra sıra sorunlu yazılımı bulmak olacak, tek tek arkaplan uygulamalarını kapatıp test etmeniz gerekiyor. Kayıt programından başlarsanız daha hızlı olur zira yüksek oranda sorun orada oluyor. Takılmış bir Windows güncellemesi ya da arkaplan işlemi çıkabilir, araştırmadan bulunmuyor sorumlu sorun çıkartan uygulama. İşlemci kullanımına bakın. İkinci bir monitör takabiliyorsanız geçici, görev yöneticisini o ekrana açın ve normal kullanımda sorunlu uygulamayı tespit edin; birden fazla uygulama da sorumlu çıkabilir.

Biz bütün testleri Windows 10'da yapıyoruz artık, yeni disk ile birlikte artık yeni Windows'a geçerseniz hem tekrar uğraşmazsınız hem de biz bu işletim sistemine odaklanacağımız için rehber ve sorun çözümlerinde daha verimli yardımcı olabiliriz.

Bende ise şuan sadece Battlefield Bad Company 2 de çok fps düşmesi oluyor. Oyunu açıyorum fps 20 civarında geziyor. Sonra alt-tab yapıp açınca düzeliyor. Diğer oyunlarda böyle bir probleme rastlamadım. Daha önceden bu oyunda da böyle birşey yoktu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı