R9 280X sistem OCCT testi nasıl?

Kinderhood

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Sistemim oyunlarda iyi durumda rahatça oynatıyor fakat durduk yere ani kapanmaları var.
Bende böyle bir teste soktum.
Oyunlarda sistem iyi çalışıyor - 6 yıllık sistem hiçbir değişim olmadı.
Benim kanaatim PSU'da sorun var - 750Watt Everest kasayla verilen PSU
OCCT' testinde ekran kartında sorun oluyor görselde gördüğünüz gibi.
Ve PSU'dan acayip ses geliyor sanki bir şey çiziyormuş gibi patlayacak diye korkmadık değil.
RAM bellek testinde ise direkt çöktü hatası veriyor 5 saniye falan sürüyor - RAM'larim 800MHz oalrak görüyor 2600 MHz olması gerekirken.
Arkadaşlar değerli görüşlerinizi ve kesin çözümlerinizi 4 gözle bekliyorum. Yardımcı olan arkadaşların elleri dert görmesin.
Sistemim; R9 280X ASUS DC2 - FX8350 AMD 12 GB RAM G.Skill
Sorun kanaatimce PSU'dan - genelde PC oyunlarda Power'in o çizme sesinin artmasıyla beraberinde kapanıyor ve ekran kartı WattMan hatasına düşüyor.
PSU al derseniz kaç Watt olacak hangi marka olacak yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum...

Dosya Ekleri

• OCCT-20210608-004746-GPU3D.png
    139,1 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Üşenmeden bir okuyun, belki işinize yarar.

Üşenmeden bir okuyun, belki işinize yarar.
Eğer anlatılan bilgiler tam anlamıyla doğruysa benim problemde ekran kartında gorunuyor gibi ve bi ram eklemesi yapmıştım değişik frekansta oda sistemde sorun yaratıyor olabilir ama aksi taktirde benim sorunum makaledeki gibi ; kart isinmiyor fakat pc kapaniyor yonunde olacaktır .
Teşekkur ediyorum sorunu bi test edicem duruma gore yine yazacağım başka bilgisi olanlar var ise bekliyorum ama psu bozuk gibi ...
Sorunum 2-3 aylığına çözüldü diye düşünüyorum ;
Days Gone orta ayarlarda oynarken ilk3. dakikada oyundan atıyor pc rest yiyordu .
Fön makinasını elime aldım soğuk hava üflemeyi açtım ve işlemciye tuttum aynı zamanda oynadım
işlemcinin sıcaklığı 85leri görürken ben 65 lere çekebildim ve yarım saat oynadım ultraya aldım , işlemciyi occt'den teste soktum aynı zamanda oynadım hiçbir problem olmadı .
Kasayı güzelce açtım temizledim ekran kartı ve işlemci macunlarını değiştirdim şuanda iyi durumda 2 3 saat oynadıktan sonra 80 dereceleri görüyor yine ama sorun oluşmuyor .
Sanırım anakartım 85 derece işlemci hızın stop yiyor ve rest atıyor Bunu ayarlayabilmem mümkünmü 90 derece yapsam ne olur ? Fx-8350

Dosya Ekleri

• 1.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…