R9 280X Sistem Toplama

M. Mehmet

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.Bir sistem toplamayı düşünmekteyim.Bileşenlere tam olarak karar vermiş değilim ama aklımdaki sistemi paylaşmak istiyorum.Sistemi 3-4 yıl kullanmayı planlıyorum.
Anakart--- MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
İşlemci --- Amd Fx X8 8350 Soket Am3+ 4Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı --- Msi R9 280X Gaming 3G Gddr3 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bellek --- Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar
Kasa --- Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağı (1) --- CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağı (2)-----http://Corsair Cx Serisi 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Güç kaynağı seçimi konusunda kararsız kaldım ikiside uygun gibi duruyor.
İşlemciyi bir süre normal değerlerde stok fanla kullanıp ardından o.c. yapacağım vakitte bir soğutucu almayı planlamaktayım.
Bir müddet sonra bellek miktarını arttıracağım o yüzden dual-kit seçmedim.
Ekran kartını bu model seçme nedenim aynı fiyattaki diğer ürünlere göre sanki daha dengeli oluşuydu. Vram ve bit değerinin çok güzel ve ayrıca çekirdek ve bellek hızları da hiç fena değil.
Bu parçaları kullanan arkadaşların izlenimlerini diğer arkadaşların da tavsiyelerini beklemekteyim.

Gelelim aklıma takılan sorulara.Malum doların tavan yapması fiyatları çok acayip bir hale getirdi.Haziran ayında olucak seçimler, bu ayla başlayacak olan turist trafiği,ithalat-ihracat gibi olayların doları biraz daha aşağı çekeceğini düşünmekteyim.Sizce beklemeli miyim 1-1,5 ay daha?
Son olarak eğitim-öğretim sezonunun kapanmasıyla yine haziran ayında oluşacak yaz kampanyaları ve indirimler diye bir söylenti gezmekte.Bunun doğruluk payı nedir?
Teşekkürler şimdiden.

Bence kasayı ve psu'yu ayrı ayrı almak yerine Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W alabilirsiniz.Benim düşüncem doların seçim zamanına doğru düşeceği yönünde fakat Vatan Bilgisayar'da olan yaz ve karne indirimlerinin bilgisayar bileşenlerini etkileyeceğini düşünmüyorum.Onun dışında sisteminizin iyi olduğunu düşünüyorum.

Bence kasayı ve psu'yu ayrı ayrı almak yerine Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W alabilirsiniz.Benim düşüncem doların seçim zamanına doğru düşeceği yönünde fakat Vatan Bilgisayar'da olan yaz ve karne indirimlerinin bilgisayar bileşenlerini etkileyeceğini düşünmüyorum.Onun dışında sisteminizin iyi olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler yorumunuz ve tavsiyeniz için.Fakat önerdiğiniz bileşendeki güç kaynağının sanırım verimi düşük herhangi bir 80+ ibaresi veya bilgisi bulamadım.Eğer ki verimi düşükse bu 3-5 aylık fatura da zaten aradaki fiyat farkının kapanacağını bariz gibi.

Zalman LX 600W alabilirsin f/p ürünüdür. 12 volt kanalından 540W veriyor.
AC Input RangeVoltage200 ~ 240VAC ± 10%VoutOutput Load RatingCombined
Power
Frequency50 ~ 60Hz ± 3IminImaxIpeak
AC Input Current
(Rated)
Voltage200 ~ 240VAC+3.3V0.1A24A130W600W
Current6A+5V0.2A16A
PFC TypeActive PFC+12V0.1A45A48A540W
Power FactorMax 99%-12V0.0A0.3A3.6W
Inrush Current Limit
(@ Cold start at 25°C)
115VAC-+5VSB0.0A2.0A2.5A10W
[TBODY] [/TBODY]

Teşekkürler yorumunuz ve tavsiyeniz için.Fakat önerdiğiniz bileşendeki güç kaynağının sanırım verimi düşük herhangi bir 80+ ibaresi veya bilgisi bulamadım.Eğer ki verimi düşükse bu 3-5 aylık fatura da zaten aradaki fiyat farkının kapanacağını bariz gibi.
Kasanın içinden çıkan PSU 80+ değil fakat verimi gayet yüksek ve kasadaki hava sirkülasyonuda gayet iyi bence o kasayı almanızda bi sakınca yok görünüşüde gayet estetik bence.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı