R9 280X ve AMD 8320 Tabanlı Sistem Nasıl?

Amd Bulldozer işlemciler ileride satılamaz bile çünkü ömrü zaten bitmek üzere. İ5 4460 haswell refresh bir işlemci ve illa da i7 işlemciye de terfi etmek zorunda değilsiniz. Ve İntel'in stok soğutucusu 4460'a yetecektir. Zaten ısınmayan bir işlemci. Ha tabi dersiniz render ile falanda uğraşacağım o zaman 8350'ye ihtiyaç duyacaksınız çoklu çekirdek sebebinden. Tabi ki ben yol gösteriyorum illa o yöne gideceksiniz demiyorum karar sizin :)
Render filan anlamam. Oyun için alırım. Mesela satmak istesem nerelerde satabilirim bilmiyorum. İnternet ortamında satmak istemiyorum.

Sistem parçaları satan dükkanlar, bilgisayarcılar rahatlıkla alacaktır. Eğer ki 4460 tercih edecekseniz Asus H97-M PLUS öneriyorum.Crystal Sound 2 içeriyor ve fabrikada 7 zorlu testten geçirilip satılıyor.Amd yeni Zen soketli işlemcilerini çıkarmadan İntel'den şaşmayın.Hatta 50 tl fazla verebilirseniz İ5 4590 daha iyi bir seçim olur.

Sistem parçaları satan dükkanlar, bilgisayarcılar rahatlıkla alacaktır. Eğer ki 4460 tercih edecekseniz Asus H97-M PLUS öneriyorum.Crystal Sound 2 içeriyor ve fabrikada 7 zorlu testten geçirilip satılıyor.Amd yeni Zen soketli işlemcilerini çıkarmadan İntel'den şaşmayın.Hatta 50 tl fazla verebilirseniz İ5 4590 daha iyi bir seçim olur.
Bilemiyorum ev halkını nasıl ikna ederim. Keşke alsam. Yani 8320 işlemcisinin 1 yıl ömrümü var diyorsunuz kesin olarak ?

Ekran kartını değiştirmeyecekseniz içiniz rahat olsun :) Ama 4590'ın ömrü 5 yıl iken 8350 125 watt çektiği için hem daha çok ısınacaktır ve ömrü de kısalıyor tabi ki. Neyse ben kafanızı daha çok karıştırmayayım, ileride ekran kartını değiştirmeyecekseniz gerek yok.

Arkadaşlar birkaç ay önce sistem topladım. Sizce ne kadar gideri var ?

Sapphire R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
ZALMAN Z9 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAОI
VIEWSONIC 21.5" VA2246-LED GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
Merhaba, sisteminizdeki ekran kartı markası biraz sıkıntı yaşatabilen bir cins. Msi R9 280x biraz daha pahalı ama daha iyi. Ayrıca bahsi geçen "1 yıl ömrü var işlemcinin" sözleri şunu anlatmakta: 1 yıl sonra işlemci çeşidi gözden düşecek bi nevi eskide kalacak.Fakat aksilik çıkmazsa sistem sizi 3 yıl götürür.
Ekran kartını bir daha düşünün derim.Ayrıca güç kaynağı biraz fazla ondan kısıp ekran kartını dediğim şekil yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı