R9 280X ve G3258 Battlefield 4 FPS Düşmesi

Metro 2033 oyunuda en az BTF4 kadar CPU ve GPU isteyen bir oyun. Ben sorunun yazılımsal kaynaklı oldugunu düşünüyorum. BTF 4 nereden satın aldınız ? Oyun üreticisilerinin bir soru bölümü oluyor genelde yani bir e-posta adresleri. Sorunu bildirirseniz büyük ihtimal çözüme kavuşturacaklardır. Çünkü forum ahalisinin aklına gelen benimde tabi; sıcaklık. Fakat sorun bundan kaynaklanmıyor.

BF 4 gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda ani FPS düşmeleri sık sık yaşanır. Hele hele işlemci G3258 ise bu gayet normaldir. Sakın bana Youtube'da G3258 ve GTX 760 ile BF 4 oynayan adamı göstermeyin. Hele hele oyun motoru vs. değişmiyor hiç demeyin. Çünkü düpedüz mantıksızlıktır. Evet oyun motoru değişmiyor ama işlemciye binen yük vs. artıyor.

Kesinlikle. Aynı oyunu MP olarak oynadıgımız zaman CPU kullanımı standart bölüm geçmeli moda karşın yükseliyor. G3258 MP modunda BTF4 de sıkıntı cıkartıyor olabilir

Kesinlikle. Aynı oyunu MP olarak oynadıgımız zaman CPU kullanımı standart bölüm geçmeli moda karşın yükseliyor. G3258 MP modunda BTF4 de sıkıntı cıkartıyor olabilir

Battlefield 4 ü originden satin aldim. Bende oyundan dolayi sikinti yaratabilir düsüncesiyle dün birde Metro 2033 redux aldim ve yaklasik 150 fps ile yüksek ayarlarda oynuyordum ve yine bir anda bilgisayar dondu ve kitlendi.Reset atmak zorunda kaldim yine. Sicaklik faktörünü sürekli göz önünde bulundurarak kontrol ettim. Ama sicakligin 40 dereceden daha fazla yükseldigini görmedim. Sorunun neyden kaynaklandigini bilmiyorum. Bugün ekran kartini Furmark ile test ettim ve onunda ulastigi en yüksek sicaklik degeri 65 derece cikti. Suan anakarti ve islemciyi geri vererek daha iyi birseyler almayi düsünüyorum. Ne yaptiysam bir türlü bu sorunuma care bulamadim. Bütün sicaklik degerleri normal donanimsal olarak bir cok kez kontrol ettim ve driver lari en güncel olanini yükledim yinede bu sorundan kurtulamadim. Bir kac saat sonra yine dondu ve kitlendi. Belki anakartta bir sorun vardir yada islemcide. Aklima baska bir sey gelmiyor.

Umarım bu iade ve yeni alınan parçalar ile sorunun çözülür. Çözülmezse PSU bakmamız gerekecek sanırım

Acikcasi bende 680W be quiet PSU var. Emin degilim ama ondan bir sorun olsa ilk aldigim zamanlarda da bir sorun cikartirdi diye düsünüyorum. Yinede eger sorun cözülmez ise dediginiz gibi PSU bakmam gerekicek sanirim. Gerci PSU da bir sorun olup olmadigini anlamam mümkün degil sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…