R9 280X ve GTX770 Twin Ekran kartları arasındaki farklar nelerdir ?

Arkadaşlar Şimdi NVİDİA Bir ekran kartı alsam AMD sistemime uyar mı ? Hem burada yazdıklarınız olsun hem araştırmalarım olsun NVİDİA, AMD den Yüksek performans sunuyormuş.

NVİDİA ekran kartlarına yönelmem oyunlarda sıkıntı yaratırmı ilerde ?
NVİDİA Geforce Experience adlı eşi benzeri olmayan bir yazılıma sahip.Oyunlarda grafik ayarlarını otomatik yapıyor.Yeni bir oyun çıktığında kart güncellemeleri otomatik yapılıyor. Amd son dönemlerde driver konusunda hareketlenmeye çalışıyor ama tavsiyem NVİDİA'dır.

Arkadaşlar Şimdi NVİDİA Bir ekran kartı alsam AMD sistemime uyar mı ? Hem burada yazdıklarınız olsun hem araştırmalarım olsun NVİDİA, AMD den Yüksek performans sunuyormuş.

NVİDİA ekran kartlarına yönelmem oyunlarda sıkıntı yaratırmı ilerde ?
Sistem uyumunda pek bir fark yapacağını sanmıyorum. İntel işlemciyle Amd ekran kartı çok kullandım hiç bir yan etkisini görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arastirmadan is yapiliyor burada. Bir konu daha vardi cocugun tekine cevap yazacaktim almasin R9 modeli diye konu kapanmis. Hangi amaca kullanicaginiz onemli bu ekran kartini. GTX 770'in cekirdek hizi ve R9 karsilastirdiniz mi. 1058-7010 diğeri ise 958-5000. Şimdi peki neden bu ekran karti daha pahali diye soracak olursaniz birinde AMD'de 4 GB 512 bit var diğerinde 2 GB 256 bit var. Eger arkadasim amaciniz performans ve oyun ise tabiki de cuda ve Phsyx'li Nvdia tercih edeceksin. Eger ki, diyorsan ben tasarimciyim, ben corel vs programlar kulaniyorum o zaman pixel rateni dusunup, kare basina dusen rengi hesapliyorsan (4gb) R9 alicaksin. Çunku ustundeki ozellikle pixele gore programli. Mesela ornek veriyorum hemen GTX Titan modelini GTX 770'le kiyaslayamazsin. Oyun performanslarinda GTX 770 ondedir. Çunku diğer modeller programlama ve tasarim uzerine, yani 4 GB ve ustu 256 bit ve ustu olarak konumlandirilir. Lutfen buna dikkat edin ve amaciniz neyse onu yazin.

Bu 2 model arasındaki fark bayağı bir zamandır beni düşündürüyordu ve gelen yorumlar ile de aklımdaki düşüncelerimi netleştirdim.

Sağolun siz de yardımcı oldunuz.
Yazım hatalarınız bulunmakta düzeltiniz, ceza(uyarı) alabilirsiniz.

Dedigim gibi sen ne amacla kullanacaksin o onemli, bunu dikkate alarak alirsan daha verimli sonuc alirsin. Çunku bu tur kartlari alip ornegin BF4 tarzi Crysis gibi son guncel oyunlari oynamaya kalktiginda FPS sorunlari yasayabilirsin.

Tabiki de yardimci olmaya calisiriz. Sadece aklinda bulunsun oyunda Nvidia modelleri, tasarim ve modullemede AMD ekran kartlarini tercih edebilirsin. Renk kalitesi iyidir. Diğer markanin zaten yillardir uzerinde durdugu sey cekirdek hizlari oldu bu yuzden hep kazandi. Her zaman kendi guncellemesini kendi yapti Nvidia. İyi gunler diliyorum.

Arastirmadan is yapiliyor burada. Bir konu daha vardi cocugun tekine cevap yazacaktim almasin R9 modeli diye konu kapanmis. Hangi amaca kullanicaginiz onemli bu ekran kartini. GTX 770'in cekirdek hizi ve R9 karsilastirdiniz mi. 1058-7010 diğeri ise 958-5000. Şimdi peki neden bu ekran karti daha pahali diye soracak olursaniz birinde AMD'de 4 GB 512 bit var diğerinde 2 GB 256 bit var. Eger arkadasim amaciniz performans ve oyun ise tabiki de cuda ve Phsyx'li Nvdia tercih edeceksin. Eger ki, diyorsan ben tasarimciyim, ben corel vs programlar kulaniyorum o zaman pixel rateni dusunup, kare basina dusen rengi hesapliyorsan (4gb) R9 alicaksin. Çunku ustundeki ozellikle pixele gore programli. Mesela ornek veriyorum hemen GTX Titan modelini GTX 770'le kiyaslayamazsin. Oyun performanslarinda GTX 770 ondedir. Çunku diğer modeller programlama ve tasarim uzerine, yani 4 GB ve ustu 256 bit ve ustu olarak konumlandirilir. Lutfen buna dikkat edin ve amaciniz neyse onu yazin.

Tabiki de yardimci olmaya calisiriz. Sadece aklinda bulunsun oyunda Nvidia modelleri, tasarim ve modullemede AMD ekran kartlarini tercih edebilirsin. Renk kalitesi iyidir. Diğer markanin zaten yillardir uzerinde durdugu sey cekirdek hizlari oldu bu yuzden hep kazandi. Her zaman kendi guncellemesini kendi yapti Nvidia. İyi gunler diliyorum.

Biraz siz araştırırsanız çok iyi olacak. Tasarımla uğraşan birisi Nvidia Quadro ya da AMD FirePro alabilir. Nvidia GTX ve AMD R9 serisi oyun içindir. Rakam yükseldikçe oyun performansları artar. R9 290, GTX 770'e göre daha performanslı bir karttır. Aynı şekilde TITAN'da daha performanslıdır. MHz savaşı biteli çok oldu. Yüksek MHz'ye bakmanız zaten araştırmadığınızı belli ediyor. Üyeleri yanlış bilgilendirmeden 1 günlük ceza aldınız, umarım bir dahaki sefere gerçekten araştırıp öneri verirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı