R9 280X vs R9 380 vs GTX 770 vs GTX 960?

Saf FPS istiyorsan R9 280X. GTX 770'in yanına yaklaşma kesinlikle fiyatını haketmiyor. R9 280X aynı performansta ve daha ucuz.

Ancak R9 280X eski bir kart. İçinde neredeyse 3 yıllık Tahiti GPU'su var.

Eğer daha güncel bir kart istiyorsan R9 380 tavsiye ederim. Çıkalı daha birkaç hafta oldu. Daha yeni teknolojilere sahip.

Ama senin için sadece FPS önemliyse R9 280X almalısın.

FPS olarak sıralama şu şekilde:
GTX 770 > R9 280X > R9 380 > GTX 960

Güncellik olarak sıralama: R9 380 > GTX 960 > GTX 770 > R9 280X

GTX 770 alınmaz. 1000 TL ve 850 TL'lik R9 280X ile başa baş performansa sahip. 1000 TL'ye 200 daha eklenip GTX 970 alınır.

R9 280X ise eski ama güçlü bir kart. Her ne kadar güncel olmasa da oyun performansı olarak GTX 960'dan çok daha üstün. Şu videoda karşılaştırma var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak R9 280X tam bir elektrik canavarı. Enerji tüketimi pek verimli değil.

R9 380 ise GCN 1.2 mimarisini kullanmakta. Güç kullanımı oldukça iyileştirilmiş.

DirectX 12 konusuna gelecek olursak tüm kartlar destekliyor. Ancak sırf Feature Level'ı yüksek diye GTX 960 almayı pek mantıklı bulmuyorum. Sıralamadaki en güçsüz kart. Ayrıca o Feature Level kavramı DX12 API'sindeki fonksiyonları temsil ediyor. Performans artışlarını temsil etmiyor diye düşünüyorum.. Sorun şu ki o DX12'deki o ayarları bu kartlar kaldırır mı hiç emin değilim. Daha çıkmamış bir teknoloji için daha zayıf bir kart almak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Tam DX12 destekli oyunlar çıkmadan bu konuda karar vermemek bence en mantıklısı.

Kısacası:

Eğer saf performans ile ilgileniyorsanız R9 280X

Daha güncel bir mimariye sahip az güç tüketen yeni bir ekran kartı arıyorsanız R9 380

DirectX 12 desteği konusunda kafanızın rahat olmasını istiyorsanız GTX 960

Seçmelisiniz.

Hatam olduysa affola.

770'in de devri bitti, 280X'in de. GTX 960 veya R9 380 alabilirsin. Bütçeyi zorlayarak GTX 970 al derim.

770'in de devri bitti, 280X'in de. GTX 960 veya R9 380 alabilirsin. Bütçeyi zorlayarak GTX 970 al derim.
İkisinin de eski olduğunun farkındayım. Ancak herkesin ihtiyaçları ve düşüncesi farklıdır. Direkt eski bunlar alma demek doğru değil bence. Şu an o fiyat aralığındaki hiçbir kart R9 280X kadar güçlü değil mesela. Adamın mimariymiş güncel teknolojiymiş umrunda olmayabilir. Bir şey denilecekse en çok kişiye hitap etmesi amaçlanmalıdır. Bence de R9 280X çok eski bir kart. Tahiti GPU çıkalı 3 yıldan fazla oluyor. Bence de artık devri bitti. Ancak her kullanıcı bizim gibi düşünmeyebilir. Benim yolum direkt alma demek yerine karışımdaki insanın ihtiyaçlarına göre seçim yapmasını sağlamaktır. Umarım anlatabilmişimdir.

Bence bütçene göre R9 280x veya R9 380 almalısın önerim 280x

arkadaşlar sistem konusunda cahilim.. mimarinin ve kartın güncel olmasının ne gibi avantajları var merak ediyorum. şuan araştırdığım kadarıyla 280x daha iyi bir kart ancak 380 öneriliyor güncelliğinden dolayı. sebebini açıklayabilecek arkadaş varsa sevinirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı