R9 285 için termal macun önerisi

livesohigh

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Powercolor R9 285 ekran kartına sahibim ancak hemen her oyunda (GTA V & NBA 2K18) kart 99C'yi görüyor. Termal macun yenilemesi yapmak istiyorum ancak internette her kafadan bir ses çıkıyor. Aklımda 4 termal macun var bunlardan hangisi daha iyidir, aralarında çok fark var mıdır yoksa max 1-2 derece mi fark eder? Özetle hangisini almalıyım? Ayrıca Termal Pad diye bir olay varmış, ne olduğunu tam anlamadım ama termal macunu sürmek yerine sanırım pad olarak direkt üstüne koyuluyor ya da yapıştırılıyor. Bu mantıklı bir şey mi? Yani performans açısından daha mı etkilidir? Eğer öyleyse termal pad önerebilirseniz de çok sevinirim.
  1. NOCTUA NT-H1 1.4ml / 3.5 gr Termal macun - inventus
  2. ZALMAN ZM-STG2 EXTREME PERFORMANS THERMAL MACUN
  3. COOLER MASTER MASTERGEL PRO TERMAL MACUN
  4. XIGMATEK HDT 4GR THERMAL MACUN
Bir de OC konusu var. Artık OC yapmam gerek sanırım çünkü sistemim biraz eskidi ve 1-2 sene daha idare etmesini istiyorum bilgisayarın, sonrasında yurt dışında yaşayacağım için Türkiye'den sistem almak çok mantıklı gelmiyor şimdilik. Powercolor R9 285'i nasıl ve hangi aralıkta OC yapmam gerek?
MSI Afterburner ile;
  • Power Limit: 0 - +20
  • Core Clock : 945 - 999
  • Memory Clock: 1375-1400
değişimlerini yaptım ancak pek bir fark olmadı gibi geldi bana. Ayrıca MSI H81M-P33 anakartımda OC Genie butonu var onu aktif hale getirdim, bir de RAM'leri 1600 MHz'e çektim (1375 idi). Ancak Afterburner oyundayken 1400 MHz gösteriyor RAM'leri. Özetle nasıl değişiklikler yapmam gerek OC için? Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Not: Voltaj verme nedir, nasıl verilir bir fikrim yok. Öğretici bir rehber varsa o da süper olur.
Sistemim:
  • CPU: Intel i5-4460
  • GPU: Powercolor R9 285
  • Motherboard: MSI H81M-P33
  • Powersupply & Case: Thermaltake Versa II 500W 80+
  • RAM: Gskill Ripjaws 8 GB 1600 MHz CL9
  • HDD: WD 1 TB Caviar Blue
Şimdiden teşekkürler hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master'ın Master Gel Pro olanını arkadaşım kullandı ve bayağı faydasını gördü. 80 derece olan işlemcisi 57-60 derece maximum oluyordu.

Arkadaşlar 24 saat ceza yemiştim sonrasında unutmuşum konuyu. Master Nano bulamadığım Pro'da çok sert olduğu için Zamlan stg-2 termal macununu aldım ve uyguladım. Ancak Hala 100C'yi buluyor kart, hiç değişiklik olmadı diyemem, düşük ayarlarda 90C sabit kalıyor ama 60fps alacak ayarlara getirdiğimde yine 100C oluyor ekran kartım. Bir de kasamın üst tarafında ekstra server fanı takılı, onun da ekran kartımı soğutması gerekirken kartımın sıcaklığı hala çok yüksek. Sebebi ne olabilir? Macunu düzgün sürememiş olma ihtimalim var mı? (Mesela soğutucu bloğu takarken çok ufak kaydırmış olabilirim ama onun bütün macunu sökme olasığı yok heralde) Gerçekten anlamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@Neurevt @FurkanEmir41 @Nazım Paşa

O macunun GPU için çok uygun olduğunu sanmıyorum. İnternetten Mastergel Maker Nano sipariş edin. Macunu ne az ne fazla sürün. İnce bir katman halinde eşit şekilde yayın.

Hava akışı konusunda bir fikrim yok ama kasamın üst tarafında çok hızlı dönen ve cidden sesli çalışan (lanet olsun ki) bilgisayarcının bana "server fanı" diye sattığı bir fan var. açıkçası giren-çıkan hava düzenli midir bilmiyorum ama bu fan ciddi derecede hava üflüyor GPU'ma. Ayrıca öneriniz üzere Maker Nano'yu aldım ve 10C farketti. Tam yük altında en fazla 90C oluyor ekran kartım, bence bu da çok fazla ama biraz da eskidiğini göz önünde bulundurduğumda bu sıcaklık beni tatmin etti şimdilik.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı