R9 285 O.C Nasıl Yapılır ?

NisanciM

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, Asus r9 285 strix oc ekran kartı aldıydım 2 hafta kadar önce gta 5 oynuyorum texture normal diğerleri high-normal-very high ve ben textureyi higha cekmekcistiyorum olmuyor.Ekran kartının 1420Mb Vram'ini kullanıyor şuan, ne yapmalıyım ? Asus gpu tweakdan fan devri, mhz hızı gibi seyler yükseltilebiliyor yükseltmeli miyim ? Ve oc'si nasıl yapılır ? İlgi ve bilgileriniz için tesekkür ederim şimdiden, iyi sosyaller.

Ne yapman gerektiğini söyleyeyim: Bellek hızlarına dokunmadan sadece GPU hızını ufak ufak arttıracaksın. Denemek içinde furmark programını kullanacaksın. Bellekler çok hassastır onun için zorlama. GPU'ya da fazla yüklenme. Eğer r9 280 veya r9 280X almış olsaydın onlarda OC daha kolaydı. Hatta R9 280 OC ile neredeyse 280X dengine geliyor.

R9 285 yeni mimari olduğu için tercih ettim.Peki texture harici diğer ayarları 2gb a dayandırıcak kadar yükseltmeli miyim ?

R9 285 yeni mimari olduğu için tercih ettim.Peki texture harici diğer ayarları 2GB a dayandırıcak kadar yükseltmeli miyim ?
Bu dediğin oyun içi ayarları. Sen eğer karta OC yapmak istiyorsan catalyst control centerdan overdrive menüsü veya asusun gpu tweak isimli programını kullan. GPU saat hızını ufak ufak arttır. Aynı işlemciye OC yapar gibi. Her arttırma işleminden sonra furmark isimli programla test yapacaksın. 20-25 dakika açık tut programı. Sıcaklıkları takip et. Bu arada frekansları takip et bakalım düşme olacak mı veya başka bir hata alacak mısın görmek gerek.

Anladım dediğiniz programları bilmiyorum ama gpu tweakdada ısı değerleri yazıyordu, finallerimi atlatayim evime gericdöndüğümde yapacagım tesekkür ederim ilginiz ve bilginiz için.

Msi Afterburner'den yapabilirsin. Değerleri 50 arttırarak gidebilirsin. Aynı zamanda oyunda oyna ki ısısına göre bak. 65 derece idealdır. O civarlarda O.C'yi kesebilirsin.
Arkadaşım olur mu öyle şey ne 65 derecesi. OC yapılan ekran kartında oyunlarda 75 bile normaldir. Benim imzamdaki sistemde furmarkta 2 saatlik test sonucunda overclocklu 85 dereceyi görüyor ve bu da bu test için normal bir değerdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak bunu dikkatli takip et. 30 dakikalık furmark yani gpu stress testi. Gpuya yapılan OC oyunla değil tıpkı işlemci de olduğu gibi stress testiyle kontrol edilir. Ekran kartı 10. dakika 84 dereceye ulaşıyor ve maximum 86 derece oluyor. Herhangi bir uyarı veya hata alınmıyor, mavi veya siyah ekranada düşmüyor. 65 derece zaten r9 280, 285, 280x gibi kartların oyunlarda OC olmadan her türlü göreceği bir değerdir.

Son düzenleme:
Bende GTX960 var, Texture Very High. Diğer ayarların çoğu da very high, 1 tane high ve 1 tane ultra var.
2400 memory şuan. Vsycn kapalı olunca kasma var ama vsync açınca kasma olmuyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı