R9 290 sistem yükseltme

Evet , fakat nasıl ? seçim yapıyoruz Mesela ; AMD FX 8350 işlemci için GPU seçerken nelere dikkat ediliyor ?
Passmark gibi bir benchmark sitesi var. İlk önce ekran kartının bu sitede ne kadar puan aldığına bakalım;PassMark - Radeon R9 290 / 390 - Price performance comparison 6957 puan almış. Şimdi bu ekran kartıyla yapılan herhangi bir oyun testi videosu bulalım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bu videoda A10 5800K kullanılmış. Bu APU'nun passmark CPU puanına bakalım;
PassMark - AMD A10-5800K APU - Price performance comparison 4630 puan almış. Demek ki F/P oranına göre bu puana yakın puanlar alan bir işlemci tercih edersek darboğaz olmadan kullanabiliriz ekran kartını.

Bütçe yoksa işlemci upgrade'i ve 4 gb ram arttırımına gidin.
Bütçe varsa skylake anakarta geçip işlemci ram alın.

Bütçe yoksa işlemci upgrade'i ve 4 gb ram arttırımına gidin.
Anakartın desteklediği işlemci ailesi performans olarak Intel'in duvara tosladığı Pentium ailesi olduğu ve yalnızca 4GB DDR3 desteği olduğu için kesinlikle anakart değişimi gerekir.

En ucuz yoldan Athlon X4 840 FM2+ bir anakart ve eğer elindeki ramler DDR2 ise 8GB bir ram alarak yaklaşık (260+150+200) 600TL masraf yapması gerekir.

Passmark gibi bir benchmark sitesi var. İlk önce ekran kartının bu sitede ne kadar puan aldığına bakalım;PassMark - Radeon R9 290 / 390 - Price performance comparison 6957 puan almış. Şimdi bu ekran kartıyla yapılan herhangi bir oyun testi videosu bulalım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bu videoda A10 5800K kullanılmış. Bu APU'nun passmark CPU puanına bakalım;
PassMark - AMD A10-5800K APU - Price performance comparison 4630 puan almış. Demek ki F/P oranına göre bu puana yakın puanlar alan bir işlemci tercih edersek darboğaz olmadan kullanabiliriz ekran kartını.

Açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Anakartın desteklediği işlemci ailesi performans olarak Intel'in duvara tosladığı Pentium ailesi olduğu ve yalnızca 4GB DDR3 desteği olduğu için kesinlikle anakart değişimi gerekir.

En ucuz yoldan Athlon X4 840 FM2+ bir anakart ve eğer elindeki ramler DDR2 ise 8GB bir ram alarak yaklaşık (260+150+200) 600TL masraf yapması gerekir.
Unutmadan benim işlemcim bahsettiğniz sitede 5248 puan almış. Benim bu puana yakın bir ekran kartı seçmem gerekiyor sanırım ? Örneğin : HD 7870 puanı: 4307 uygun olur mu ?

Unutmadan benim işlemcim bahsettiğniz sitede 5248 puan almış. Benim bu puana yakın bir ekran kartı seçmem gerekiyor sanırım ? Örneğin : HD 7870 puanı: 4307 uygun olur mu ?
Uygun olur evet. Yalnız ona çok yakın puan alan ama mimari olarak daha yeni olan RX 460 tercih ederseniz sizin için daha uygun olur. Sürücü güncellemeleri ile performansı artacaktır. DX12 optimizasyonu olması da ayrı bir tercih sebebi.

Intel Skylake Core i5 6600K 3.5GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci / MSI Z170I GAMING PRO AC Intel Z170 3200MHz(OC) DDR4 Soket 1151 mITX Anakart alsam uyumu nasıl olur. bide bunlara uygun bana ram söylermisiniz. kyngston(markayı dogru yazdımmı bilemedim) marka olacak yakın zamanda cevap bekliorum lütfen yardımlarınız için çok teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı