R9 290 vs GTX 960?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Barış QUNEZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi bir oyuncu sistemi toplamak istiyorum fakat iki ekran kartı arasında kaldım.
1-) R9 290
2-) GTX 960

Hangi kartı alsam karar veremedim.
Seçeceğim ekran kartının uzun ömürlü olmasını istiyorum, hangisi beni daha iyi götürür ?
Bu kartları kullanan arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX960 ile R9 290 arasında uçurum yok. GTX960 120W güç harcarken R9 290 300W harcıyor. GTX960 işlemci hızı bellek hızı R9 290 nın üzerinde. Oyun yapımcılarının Nvıdıa firmasına verdigi destegi ve Nvıdıa teknolojilerini kullandıgı herkes tarafından biliniyor. Genede sizin kararınız. R9 290 bir tık üzeridir ama uçurum yok.

@Silinen üye Performans olarak 290 daha uzun ömürlüdür 960'a göre. 960 güncel bir karttır fakat bu iki kart karşılaştırılacak düzeyde değiller. 960'ın dengi 285'tir.

@Azz Bellek hızına göre ekran kartı karşılaştırıyorsunuz, bu çok yanlış. Evet güç tüketimi yüksek, bütçeniz bu civarda ise 290 almak iyi bir seçim olacaktır.

Yanlış Bilgilendirme
İki ekran kartı arasında neredeyse 300-350 lira oynuyor. 350 lira farka degecek bir performans farkı var mı ona bakmak lazım. Bellek hızlarına göre kart degerlendirmek gayet dogru bir yaklaşımdır.

@Silinen üye Performans olarak 290 daha uzun ömürlüdür 960'a göre. 960 güncel bir karttır fakat bu iki kart karşılaştırılacak düzeyde değiller. 960'ın dengi 285'tir.

@Azz Bellek hızına göre ekran kartı karşılaştırıyorsunuz, bu çok yanlış. Evet güç tüketimi yüksek, bütçeniz bu civarda ise 290 almak iyi bir seçim olacaktır.
290 için hangi güç kaynagını tercih etmeliyim?

"Nvidia kalitedir." gibi sloganlar görürseniz aldanmayın. Ben de Nvidia'yı çok severim fakat R9 290 güç olarak GTX960'a göre daha güçlü bir kart. GTX 960'ın tek avantajı biraz daha yeni olmasıdır. Ben R9 290'ı öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı