R9 290'lı Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ister FX-8350 seçin, isterseniz de 4770K seçin.

İkisinde de OC yaptığınızda elinize geçen tek şey daha fazla güç tüketimi olacak.

Sistemin AMD tabanlı olmasına gerek var mı?
Ona göre baştan toplayabilirim.

Hocam İntel tabanlı sistem pek düşünmüyorum ama sizin önerilerinizi
dinleyip ona göre bir sistem toplayacağım.

- - - Güncellendi - - -

Peki neden O.C ihtiyacı duyuyorsunuz.

O.C yapmak bana göre oyunlardan daha zevkli daha heyecanlı geliyor.

Şu anda yeni Watch Dogs için UltraRecommended Sistem için bile AMD FX 8350'yi öneriyor game debate. Sonuçta bu tür bir işlemci oyun için çok yeterli. Eğer daha fazla oyundan performans almak istiyorsan Ekran Kartını O.C.'laman gerekir. İşlemcinin O.C.'lanması ile çok bir fark yaratamazsın. Ancak bir oyun için yeterli olabilmesi adına yapılması olağandır. Ama yeterli ise O.C. yapmanın hiçbir getirisi yok...

Hocam benim seçtiğim sistemde herhangi bir dengesizlik varmı ? siz nasıl bir sistem önerirsiniz ?

Ben böyle bir sistem topladım,intel tabanlı bir sistem(biraz acemiyim :D):

Kasa:
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCEREL (Bu kasa sana fazlasıyla yeter 750 Watt PSU gayet yeterli.)

Anakart:VATAN COMPUTER - ASUS - GRYPHON Z87 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart (Bu anakart O.C için uygun abartmadığın sürece istediğin gibi O.C yapabilirsin.)

İşlemci:
VATAN COMPUTER - INTEL - Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm (Senin bütçene intelin daha uygun olduğunun düşünüyorum.)

Ekran Kartı:
VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kart (Şuan stokta yok ama R9 290 için en iyi soğutmayı şimdilik Sapphire sağlıyor ayrıca aynı fiyata PowerColor'un kartı da mevcut ama onun soğutması ne kadar iyi bir bilgim yok açıkçası.)

RAM:
VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram (Şuan stokta yok ama geirse Corsair Vengeance 1866 MHZ CL9 tercih edebilirsin.)

HardDisk:
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk (İstersen artan paraya daha iyi 1TB veya 2TB tercih edebilirsin ama gerek kalacağını sanmıyorum.)

Optik Okuyucu:
VATAN COMPUTER - ASUS - DRW-24F1ST 24X (Günümüzde DVD okuyucuya gerek kalmadı ama alıp almamak sana kalmış.)

SSD:
VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD - Solid State Disk (SypeR Süper Mod'umuzun incelemeleri mevcut oradan ayrıntılı bilgi alabilirsin:) )

Toplam:3902 TL tutuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı