R9 290X Fansız Çok Isınıyor

nysradajrs95

Kilopat
Daha fazla  
R9 290x Asus modeli ekran kartımın fanları bozuldu. Ben de soğutucu bloğun üzerinde ki fanları çıkartıp onun yerine kasanın içinde ki fanları taktım 3 adet. Termal macununu yeniledim. Her şeyi yaptım ve 3 tane fan bloğun üzerinde son hızda çalışmasına rağmen ekran kartı 95 dereceleri görüyor. Ne yapabilirm. Bu kadar ısınması normal olduğunu sanmıyorum. Fanda bulamadım. Ne yapabilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının termal pedleri doğru yerdemi kontrol edin bence. Bu tarz bir durumda fanlar ne tarafa üflüyor oda önemli. Belki ters bağladınız. Fakat ekran kartı fanları bloğunun üstüne fan koymanız güzel fakat altında hava akışını engelleyen bir bölüm var mı bunlarda önemli. Çünkü fan yuvalarına tam oturduğu için havayı direk soğutma olarak uyguluyor fakat sizin eklediğiniz fan tam olarak soğutma yapmıyor. Bu yüzden tam performans alamıyor olabilirsiniz.

Termal pede dair hiç bir şey takılı değil. Fanlar bloğa doğru üflüyor ve hava çıkışı var. Ama yinede çok ısınıyor. Termal macunu da gerektiği kadar sürdüm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı