R9 290X güçlü mü?

Evet TDP çok yüksek orası doğru da yani RX460 tarzı kartları alıp yakın zamanda değiştirmek gerekecekken düşük performans almak yerine bu tarz kartları test edip alıp değiştirene kadar dahi yüksek performans alınabilir görüşüne girdim bir miktar.

RX 470 650TL civarı değil miydi? Onu da alabilirdin. En azından bu karttan daha az güç tüketiyor.

Recep Baltaş daha önce ekran kartlarıyla alakalı videosunda da buna değinmişti. Ayrıca Google'da bununla alakalı yüzlerce örnek mevcut.

Anlayacağın kadarıyla 10. kattan atlayıp öleceğimi denemeden de bilebiliyorum.
Yine başlayacak desenize şu malum tartışma. Kullananların birçoğu memnun yabancı sitelerde burası kadar anlamsızca sallayan yok. Recep baltaş'ın bu markaya açık olarak bir hasmı olduğu için kendisini bu konuda dikkate almıyorum bundan pişman olmadım.

Son düzenleme:
Şapma sapan yorumları geçersek. Sapphire iyidir, üretim teknolojisi o yıllara göre normaldir. Ama, günümüz için fazla enerji tüketen ve hakkını vermeyen bir karttır. Yeni alacak biri bunlara dikkat etmeli. Elinde olan ise gittiği yere kadar kullanabilir, onda bir sorun yok.

Başka bir forumdan R9 280x toxic Aldım 3-4 ay kullandım bozuldu. Tamire gönderdim çip vram değişecek 600 tl masrafı var dendi. :) Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi tdp değeri yüksek. Kart şimdilik seni memnun etsede fazla bir ömrünün kaldığını söyleyemiyeceğim. Eğer el becerin varsa Cpu soğutucusu montajla. vrm1 vrm2 için daha büyük alüminyum soğutucular ekle. Eğer bunları yapabilirsen kartın ömrünü biraz daha uzatmış olursun. Ben bu şekilde vrmleri max 30° Gpu ise 47° ısı değerlerini gördüm o karta büyük hafiflik sağlamış olursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı