R9 290x İçin İşlemci Tavsiyesi

seco61

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar eski sistemim öncelikle DDR2 bir sistem 800 MHz 8 GB RAM mevcut ve AMD Phenom ıı x6 1100t 6 çekirdekli eski bir işlemcim var. Ekran kartım ise R9 290X bu sistemde bir çok oyunda darboğaz sorunu yaşıyordum ekran kartı kendi sistemime kıyasla güçlü bir kart 512 Bit 4GB vs... 176g texture rate gibi bir ratesi var diyelim...

Örnek verecek olursam online oyunlarda C:SGO'da 100 150 FPS arası aliyorum ama büyük haritalı oyunlar mesela.

PUBG düşük ayarlarda 40 65 FPS arası ring of elysium PUBG benzeri onda daha kötü 20 40 FPS arası ayrıca cs:Go'nun battle royal modunda yine 50 FPS'lere düşüş yaşıyorum...

Ben yeni DDR4 bir sisteme geçiş yapıyorum aklımda ise i5 9400f işlemci var sizce bu kartla iyi bir performans çıkarır mı yoksa Ryzen 5'e mi yönelmeliyim? Single CPU benchmark testlerine göre 9400f daha önde gözüküyor. Bu teste bakmamım sebebide bazı online oyunlarda işlemcinin tek çekirdek performansı ön plana çıkıyor. Zaten single player oyunlarda bu eski sistemde bile fazla sorunum yok ama yine de darboğaz mevcut.

Mevcut ekran kartı ile hangi işlemciyi alırsam tam performans alabilirim? Başka modellerde olabilir işlemci için. DDR4'e çıkmalı mıyım yoksa DDR3 de yeter mi? Şahsi tercihim DDR4'e çıkmak teknoloji ilerliyor sonuçta. Sadece işlemci için bütçem aşağı yukarı 1300 TL civarıdır Üstüne fazla çıkamam önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence dahili grafik birimi olan bir işlemci satın alın. R9 200 serisi sıkıntılı. Hele bir de markası Sapphire ise bozulmaya yakındır kullanıma bağlı. Sadece işlemci için 1300 TL ve tek amaç oyun ise İ5 9400F alın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı