R9 290X mi GTX 970 mi performanslı?

• Konuyu başlatan BerlT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 3.523
Ne konuda daha iyi sizce peki ?
Aslına bakarsanız performans konusunda fazla detaya girmeye gerek yok çünkü anlatması da zor, gerekli incelemeleri yapmanız veya incelemeniz gerek. Bizzat yaptım.
Gtx 970'in harcadığı güç 290x'in neredeyse yarısı kadar.
R9 290x verdiği performans karşısında aşırı ısınıyor.
Gtx 970 Maxwell mimarisi sebebiyle bu sorunları ortadan kaldırmış bulunmakta.

Aslında benim için gerçekten ısınması açısından bir problem yok Amd de zaten 95C de sonsuza kadar çalışbailir diye ama zaten ben o kartı FullHd televizyonda kullanıcam ve bir yandan da 970 istemememin nedeni Cw sorunu olması ince seslerden falan bilmiyorum ama biraz beni gıcık ediyor. Fazla güç tüketse bile en fazla testlerde 420W (tüm sistem) olarak gösteriyor.

o kullandığınız ekran kartlarının modellerini biliyor musunuz birazda olsa yardım ederseniz sevinirim fan sesi vb olsun.

Aslında benim için gerçekten ısınması açısından bir problem yok Amd de zaten 95C de sonsuza kadar çalışbailir diye ama zaten ben o kartı FullHd televizyonda kullanıcam ve bir yandan da 970 istemememin nedeni Cw sorunu olması ince seslerden falan bilmiyorum ama biraz beni gıcık ediyor. Fazla güç tüketse bile en fazla testlerde 420W (tüm sistem) olarak gösteriyor.

o kullandığınız ekran kartlarının modellerini biliyor musunuz birazda olsa yardım ederseniz sevinirim fan sesi vb olsun.
R9 390 tercih edilebilir. Ben Gtx 970'te Msi'nin 100Me modelini tercih etmiştim. Zaten 50 dereceye kadar fanlar çalışmıyor. Çalıştığında da DB değerleri gerçekten düşük. Bu arada belirteyim 100Me modeli ile klasik model arasındaki tek fark backplate.
Ayrıca 95 dereceye kadar sorun çıkarmaması bunun mantıklı birşey olduğu anlamına gelmez. Ekran kartı zarar görmese de aşırı yüksek ısıdan diğer parçalar elbet bir miktar zarar görecektir.

Ben alırsam bile 970'in referans modelinin modlanmışı olan Turboyu almayı planlıyorum yani iki kartında ısınma ihtimali var

Arkadaş burda herkes iki kartında ısınacağından dem vurmuş sen ısrarla ısı sorun değil diyorsun. Nasıl değil ya millet mevcut hava soğutmayla yetinmeyip harici sıvı soğutma teknikleri kullanıyor. Bu kadar çaba boşuna mı yani. İlla pişman olacam diyosan bilmem. Uyarıları dikkate almayacaksan konuyu boşa açmışsın demektir. Bütçen ancak bu ikisine yetiyorsa performanstan ödün ver 380x al yinede fazla ısınan bu iki kartı alma.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı