R9 290X mi GTX970 mi

Forum kurallarına bile gpuboss'daki kıyaslamaları gösterge olarak kullanmak ceza nedenidir denmiş. Sanırım o site NVidia'nın kendisinin veya çok ciddi fanı olan birinin yaptığı bir site. Ben orada AMD'lerin önde olduğu testlere pek rastlamadım. Şurası sana ikisi arasındaki performans, güç tüketimi, gürültü gibi değişkenler açısından yardımcı olacaktır. Benim kanaatimce ikisinin arasında pek bir fark yok performans açısından. Bazı testlerde 290X birkaç FPS önde, bazılarında 970 önde. Genel anlamda pek bir fark yok gibi. Ama güç tüketimleri arasında çok ciddi fark var. Bu da yeni nesil Maxwell teknolojisinin en büyük getirisi zaten. Bu fark zannetme ki sadece bu iki kart arasında var, keppler mimarisi olan 780 ile de benzer performans göstermesine rağmen güç tüketimlerinde belirgin fark var.
Son söyleceğim şey kesinlikle kartını satma. İki üç yıl içinde Maxwell mimarili kartların en yeni nesilleri çıktığında onlara terfi edebilirsin. Tabi AMD bu sürede kim bilir daha neler yapar.

Ne demek. Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Bu arada bu bahsettiğim ceza olayının seni bağladığını sanmıyorum. Hani mesela ben sana bir inceleme gösterdim ya, eğer kalkıp da ben sana gpuboss'daki bir incelemeyi referans olarak gösterseydim muhtemelen bana ceza verirlerdi. Ama sana tavsiyem, ürün incelemeleri için anandtech sitesini takip etmen. Guru3d'de de tarafsız incelemeler bulabilirsin.

Pek de gerekli değil gibi. Sonuçta AMD Directx 12 ve Mantle var. Nvidia ise Directx 12 ve Maxwell var. Fps ler birbirleri ile aynı neredeyse. Kısacası sana kalmış :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı