R9 290x mi yoksa GTX970 mi ?

30 cm uzunluğu var.

Yerinizde olsam sırf CW sorunu çıkma ihtimali var diye DX 12 gibi bir oluşumdan tam destek almaktan mahrum kalmak istemezdim.
 
Bence senin biraz kafan karişmış. 1.100 tl bütçe ile şuan en güncel kart olan r9 380x alabilirsin. Darboğaz konusu insanın kafasını çok karıştıran bi olay. Oyundan oyuna değişir , mesela sana benim sistemimden örnek veriyim. İşlemcim core2 duo e6700 2.66ghz ekran kartımda hd4650 gayet eski bir sistem anakart da biostar p4 m890 te , 1280x1024 çözünürlükte oynuyorum oyunlarımı. Genelde online oyunlar oynuyorum ve bazen işlenci yettiği halde ekran darboğaza giriyo,ekran kartı yettiği halde işlemci darboğaza giriyo , yillardır kullandığım için bu konuda tecrübeliyim.
Yazın yeni pascal , zen gibi teknolojiler çıkıcak beklemeni tavsiye ederim , çünkü bende bekliyorum. r9 380x yeni alıcan sistemede ekliyebilirisin. Gayet performanslı bi kart. Teknopat youtube kanalında da incelemesi mevcut, videoyu referans gösterbilirim. Tekrar söylüyorum darboğaz kafanı karıştırmasın.
 
Gerçekten çok kafam karıştı, gtx970 cw sorunu var diye almak istemiyorum gercekten ama amd nasıl hiç bilmiyorum bir de referans tasarım alsam çok mu sorun çıkarır ?
 
Amd taraftarı olarak Gtx970 almanı tavsiye ediyorum. Çok temiz kart ve 10 sene gideri var diye düşünüyorum. Nvidia tüm oyunlarda optimizasyonu var. Ve güncel driverları unutmamak gerek.
 
apexnnsteam
AMD driver sorunun büyük ölçüde atlatdı bile, AMD'de hangi oyunlar sorun çıkarıyor artık ?
Veya optimizasyon sorunlu ?
 
Cw biraz şans işi zaten çoğu kişi kulaklık ile kullandığı için sıkıntı olmaz. Madem GTX 970 istemiyorsunuz R9 390'a yada R9 380X'e bakabilirsiniz. Yakında GTX 960 Ti diye bir model çıkacak diyorlar ama bence çıkmaz çünkü artık Pascal mimarisi üzerine yoğunlaşmaları lazım.
 
290x almayı düünüyorum trix modelini 970e göre aralarında bence fazlaca fark var shader sayıları olsun vb ve de 600w yeter mi sizce islemci 80w tüketiyo olması lazım ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı