R9 290X Oyunlarda FPS'nin 30'a Sabitlenmesi

Space Cowboy

Hectopat
Daha fazla  
Ben bilgisayarımı yaklaşık 2 sene önce topladım ve 2-3 ay önceye kadar hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Fakat 2-3 ay kadar önce Ark: Survival Evolved oynarken bir den FPS 30'a düştü. Daha öncelerde aynı oyunu high ayarlarda hatta bazı ayarları epic'e çekerek bile en az 60 FPS olarak oynuyordum.

Dediğim FPS sorunu birden oldu ve diğer oyunlarda da etki etmeye başladı GTA, Dark And Light gibi performans isteyen oyunlarda. Oyunlara ilk girdiğim zamanlar hiçbir şekilde sorun yokken yaklaşık 2 ya da 3 saat kadar oynadıktan sonra birden bire FPS'im 30'a kadar düşüyor ve sabitleniyor. Bunu düzeltmek için oyundan çıkıp tekrar girmem gerekiyor hatta resetlemem bile gerekebiliyor bazen. PC'yi aldığım günden beri işlemci macununu değiştirmemiştim ondan kaynaklanan bir şeydir diye düşünüp gidip macunu değiştirdim fakat yine de etki etmedi.

Yakında format atmayı düşünüyorum fakat atmakta istemiyorum üşengeç bi insanım birazcık, çok fazla araştırdım internette falan, fakat hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Aranızda bana yardımcı olabilecek olan varsa lütfen yardım etsin, en azından bir tahminde bile bulunabilirsiniz. Çünkü ben hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. İşlemci macununu değiştirdim çok kurumuştu. Yakın zamanda ekran kartınınkini değiştiricem.
Sistemim :
  • Ekran kartı: Sapphire R9 290X TRI-X OC
  • İşlemci: Intel i5
  • RAM: 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı