R9 290X Tri-X 90 derece

dBerkeTurkmen

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Merhaba, Sapphire R9 290X TRI-X Edition ekran kartını kullanıyorum. Black Desert Online oynarken ekran kartımın sıcaklığı ortalama 90C derecede seyir ediyor.

Sistemi alalı yaklaşık 4 yıl oldu ve sadece bu yaz bu şekilde bir sorun yaşıyorum. Kendimce bulduğum tekniklerle 80C dereceye kadar düşürebildim. Fikir, çözüm ve önerilerinizi bekliyorum.

406921

isi.gif

NOT: Grafiği yüklemeyi unutmuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının ızgaralarını temizleyin, termal macununu yenileyin.

Zaten R9 290X elektrik sobası gibi 275W çeken bir kart. Pek bir şey Yapılanaz herhalde. Macun değişimi yeterli gelecektir.

Yada kendi fan ayarlarınızı yapmanız gerekmektedir.

Zaten R9 290X elektrik sobası gibi 275W çeken bir kart. Pek bir şey Yapılanaz herhalde. Macun değişimi yeterli gelecektir.

Cooler Master MasterGel Pro sipariş ettim, geldiği zaman termal macunu değiştirip, soğutucu bloğunu temizleyeceğim. Teşekkürler.

Arkadaşın dediklerini yaptıktan sonra kasanın içini genel olarak bir temizleyin faydası olur.

Kasanın içerisini elimden geldiğince temizledim ama fazla bir etki göremedim.

Kart şuanda 96C derecede çalışıyor. Umarım sıkıntı çıkmaz kısa sürede.

Kasanın içine genel bir temizlik gerekiyor attığınız resimden yola çıkarak.
Bana kalırsa sene de 1 kere sistemi komple söküp temizlemek gerek. Bunu deneyebilirsiniz.

Ayrıca termal macun da almışsınız zaten. Soğutucu bloğu temizleyip, termal macun yenilemesi yapmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Kasanın içine genel bir temizlik gerekiyor attığınız resimden yola çıkarak.
Bana kalırsa sene de 1 kere sistemi komple söküp temizlemek gerek. Bunu deneyebilirsiniz.

Ayrıca termal macun da almışsınız zaten. Soğutucu bloğu temizleyip, termal macun yenilemesi yapmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Kasayı yaklaşık 1 hafta önce tamamen söküp temizledim. Soğutucu bloğunu ve termal macunu da elime ulaşır ulaşmaz restore edeceğim. Teşekkürler.

Biraz yüksek değerler.Temizlik ve macun değişiminden sonra sıcaklık düşmüş olması gerek.

Umarım macunu değiştirdikten sonra ısı düşer. Teşekkürler.

Kasayı yaklaşık 1 hafta önce tamamen söküp temizledim. Soğutucu bloğunu ve termal macunu da elime ulaşır ulaşmaz restore edeceğim. Teşekkürler.

Umarım macunu değiştirdikten sonra ısı düşer. Teşekkürler.
Hocam ısı düştü mü? Düştü ise ne kadar düştü?

Undervolt yapılabilecek bir kart mı hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı