R9 290X'in En İyi Soğutmaya Sahip Modeli Hangisidir?

• Konuyu başlatan Fatih DEMİR ANT
  • Başlangıç Tarihi
Ben PCS+'te kullandım arkadaşımda var. Kötü demedim, benim kanımca Tri-X daha iyi.

Kullandığım kasa ve PSU dandik iken iki kartıda kullandım, tam yükte ikiside 75-80 derecelerde geziyordu, 80'i geçmemişti. Ama kasada hava akışı denen bir şey yoktu, işlemcim de 70-75 derecelere çıkıyordu. Şimdiki kasam Xigmatek Talon, PSU 750w silver 80+. Bu kasayla da iki kartı kullandım, tam yükte taş çatlasın 65 dereceyi gördüm. İkisi de iyi soğutmaya sahip, bazı yerlerde PCS+ geçiyor, bazı yerlerde Tri-X. Gönlünden hangisi geçiyorsa onu al, pişman olmazsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem bana TRI-X daha güzel gözüktü Nasıl olsa aynı performansı vereceğine göre TRI-X alacağım.

PCS+ "MSI Lightning" hariç hepsini dize getiriyor. Lightning'i geçememesinin sebebi ise zaten o kartın çok extreme bir soğutmaya ve OC değerine sahip olmasından kaynaklıdır. (Ve fiyatı yaklaşık olarak +600TL civarında. )

Kaynak: PowerColor R9 290X PCS+ 4 GB Review | techPowerUp

GPU Temperature Comparison
IdleLoad
PowerColor R9 290X PCS+37°C / 38°C68°C / 76°C
MSI R9 290X Gaming40°C79°C
ASUS R9 290X DC II OC37°C78°C / 94°C
Sapphire R9 290X Tri-X OC36°C73°C
PowerColor R9 290X OC44°C93°C
AMD R9 290X49°C93°C / 94°C
[THEAD] [/THEAD]
[TBODY] [/TBODY]

Overclockersclub.com'a göre ise yükte daha serin çalışıyor PCS+.
PowerColor R9 290X PCS+ Review » Page 16 - PowerColor R9 290X PCS+ Testing: Temperatures - Overclockers Club

GURU 3D'ye göre ise

Seçim senin. PCS+ çok daha uygun ve çok daha serin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…