R9 370 sistemde WattMan hatası

yondaiw

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarda video izliyorum normal klasik takılıyorum bir sıkıntı olmuyordu, klasik bir günde Valorant oynarken PC kendine restart attı WattMan hatası verdi, yeniden açtım yeniden restart attı ve WattMan hatası verdi ondan sonra RAM'lerin yerlerini değiştirdim ve düzeldi, 2-3 gün sonra yeniden restart attı ve yeniden WattMan hatası verdi, ondan sonra RAM'lerden şüphelendim çünkü RAM'lerimden biri 3600 MHz biri 2400 MHz aynı marka değillerdi, 2400 MHz olan RAM'i çıkardım ve düzeldi, 2-3 gün sonra yeniden restart atıp WattMan hatası verdi ondan sonra yerini değiştirdim, düzelip yine restart ve WattMan verdi. RAM'den şüphelendim ve aynı RAM'den spariş ettim geldi ve ikisinde taktım gene restart verdi, eski RAM'i çıkardım yeni RAM'i taktım düzeldi. 2-3 gün sonra yeniden restart attı WattMan verdi BIOS'uma baktım ve güncel değildi, 8 ay önce yeni bir sürümü çıkmıştı ama bu zamana kadar sıkıntı olmuyordu. Şimdi böyle oluyor. BIOS güncel olmadığı için mi böyle oluyor?

Çözümünü bilen biri yardım edebilir mi? Artık bıktım, PC sistemim: AMD Ryzen 5 5600, AMD R9 370, anakart B450 S2H.

Screenshot_1.png

Dediğim gibi hocam, kit olmayan RAM'ler aynı bile olsa sıkıntı yapabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı