R9 380 düşük GPU kullanımı sorunu

Onurzengn060

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2016
Mesajlar
132
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, sistemimi yeni topladım yaklaşık 2 ay oldu. Ama bazı problemler var. Battlefield 1'de de aynı sorun vardı. Mesela 90 80 kullanırken birden 0'a düşüyor ve kasma oluyor. Oyun beta olduğundandır dedim geçtim. Cuma günü GTA 5 aldım ve beklemediğim sekilde düşük FPS alıyorum. Recep Baltaş'ın test ettiği videoda baya yüksek FPS alırken, ben en son sahnede 29 FPS'e düştüğünü görüyorum. GPU kullanımı 80 civarındayken hiçbir sey yok fakat GPU kullanımı düşünce FPS'de de düşüş oluyor ve akıcılık gidiyor. Baktığım bütün videolarda GPU kullanımı en fazla 95'e düşüyor. Ben neredeyse GPU kullanımının 80'e çıktığını çok nadir görüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;

  • Intel i3 4130
  • R9 380 2GB ekran kartı
  • 700 watt 80+ FSP güç kaynağı
  • 250 GB HDD
  • 8GB DDR 3 RAM
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tuhaf bi durum kullanımın her halukarda artması gerekirdi, sisteme temiz bi win 10 x64 kurun birde öyle deneyin. Başka oyunlarda da durum böyle mi ?

Rigorzi'de denedim ondada çok dalgalı. Battlefield 1 ilk betaya çıktığında takılma felan olmuyordu ama zaman geçtikçe kötü oldu. GPU kullanımı 0'a kadar düşüyordu. Bende oyun beta ondandır diye düşünerek üstüne düşmedim pek.

İşlemci degişmediği sürece bu sorun bitmez.

İşlemci o kadar da kötü değil gibi ya :D
 
Rigorzi de denedim ondada çok dalgalı. Battlefield 1 ilk betaya çıktığında takılma felan olmuyordu ama zaman geçtikçe kötü oldu. GPU kullanımı 0'a kadar düşüyordu. Bende oyun beta ondandır diye düşünerek üstüne düşmedim pek.
Formatlayın sistemi tekrar deneyin olmazsa işlemciyi yükseltmeniz gerekecek.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı