R9 380 overclock ayarları nasıl olmalı?

İşlemci ve anakartı değiştireli yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Öncesinde de sıcaklık değerleri böyleydi değiştirdikten sonraki halini görüyorsunuz zaten. Herhangi bir virüs ihtimaline karşı format attığım çok oldu, format attıktan sonra ilk yüklediğim şey Afterburner olduğunda bile değerler bu şekilde virüslük bir durumda yok ortada.

Kasanızda fan adedi yeterli mi veya fanlar doğru şekilde mi takılı.
 
Kasanızda fan adedi yeterli mi veya fanlar doğru şekilde mi takılı.
Dış kasayı da yakın zamanda değiştirdim, önceki kasada da değerler aynı şekildeydi. Şu anki kasanın önü ve bir yanı cam. Ön camın arkasında 3 adet fan var kasanın arkasında da egzoz fanı da takılı ancak kasanın üstünde 2 adet fan boşluğu var sadece oralarda fan takılı değil.
 
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.


Evet, MSI Afterburner üzerinden. Klasik oyuna girerken fan kilidini açıp yüzdeyi 40'a getirin ve enterlayın. Oyununuz bittiğinde ayarları resetleyin. Ortadaki düğme o işi yapar.
Tecrübeyi biraz açsanız ? Sizin yaşadığınız sorunlar anlamına mı geliyor bu ''tecrübe'' ?
 
Tecrübeyi biraz açsanız ? Sizin yaşadığınız sorunlar anlamına mı geliyor bu ''tecrübe'' ?
Hem benim yaşadığım hem de karşıma çıkan sorunlar. R9 serilerinin çoğu yoğun kullanımdan sonra reballing/fırınlama işlemine gerek duyuyor. Onlarda tam tamir değil zaten. Nvidia tarafında bu GTX 5xx serilerinden sonra kalktı. Fakat yine karşılaşmak mümkün.
Benim R7 260X, R9 380 sattığım dönemde piyasada sorunsuz karttan daha çok sorunlu kart vardı. Hatta HD 4870'de benim de başıma geldi bu fırınlama olayı. Kart çok çalışmaktan çipsetteki adını unuttuğum metalleri eritiyor metaller çipsetten ayrılınca sorun meydana geliyor. Fırınlama ile yeniden aynı yerine kaynatabiliyorsunuz fakat ne kadar götüreceği belirsiz oluyor.
Yani demem o ki eğer hayatımda en çok sorun gördüğüm ekran kartı serisini söyleyecek olsam bu şüphesiz R9 serisi olur.
 
Kasanın üstünde boş olan iki fan yerine fan taksam soğutma konusunda 5-10 derecelik fark yaratır mı yoksa aynı seviyelerde mi devam eder eğer fark yaratır diyorsanız fan önerisi yapabilir misiniz? Ayriyetten egzoz fanımda Rampage 6C-120 takılı sanırım yani öyle hatırlıyorum kutusunu bulamadım onu da değiştirmeli miyim?
 

Geri
Yukarı