R9 380 sistem "Görüntü birimi yanıt vermeyi kesti" sorunu

SGMS

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;
İntel i5 6402P
Msi R9 380 4GB
Msi B150m Bazooka ana kart
16 GB RAM Kingston Hyper Fury 2133MHz
PSU: 600W Zalman Z3PLUS

Dün bilgisayarı teslim aldım. Kendim Windows 10 Home 64 bit yükledim. Güncellemeleri yaptı. Daha sonra AMD'nin sitesinden ekran kartını güncelledim. Daha sonrada Msi live update yardımıyla BIOS'u ve bütün chipset güncellemelerini yaptım. CPU boşta 40 derece civarlarında. Stress testinde max. 60 derece oluyor. Ama buna rağmen hala bu başlıktaki hatayı alıyorum, "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu."
Yazılımsal bir çakışma olabilir mi acaba ? Özellikle intel i5 ve Msi R9 arasında donanımsal bir sıkıntı olup olmadıgını anlamak için ne önerirsiniz?

Msi'ın sitesinden anakartımı buldum ve seçtim. Desteklediği ekran kartlarında R9 380 2GB'lık sürümü var. 4GB'ıı yok . Sorun bundan olabilir mi acaba ?

Bir de arada kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılacak deyip duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim;
İntel i5 6402P
Msi R9 380 4GB
Msi B150m Bazooka ana kart
16 GB RAM Kingston Hyper Fury 2133MHz
PSU: 600W Zalman Z3PLUS

Dün bilgisayarı teslim aldım. Kendim Windows 10 Home 64 bit yükledim. Güncellemeleri yaptı. Daha sonra AMD'nin sitesinden ekran kartını güncelledim. Daha sonrada Msi live update yardımıyla BIOS'u ve bütün chipset güncellemelerini yaptım. CPU boşta 40 derece civarlarında. Stress testinde max. 60 derece oluyor. Ama buna rağmen hala bu başlıktaki hatayı alıyorum, "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu."
Yazılımsal bir çakışma olabilir mi acaba ? Özellikle intel i5 ve Msi R9 arasında donanımsal bir sıkıntı olup olmadıgını anlamak için ne önerirsiniz?

Msi'ın sitesinden anakartımı buldum ve seçtim. Desteklediği ekran kartlarında R9 380 2GB'lık sürümü var. 4GB'ıı yok . Sorun bundan olabilir mi acaba ?

Bir de arada kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılacak deyip duruyor.

Destek vermeme gibi bir durum yok anakartında PCI Ekspress 3.0 slotu var ve ekran kartında en iyi performansı o slot ile alır zaten. Genelde görüntü birimi demez bu tip hatalarda yanlış hatırlamıyorsam direkt ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi kesti gibi hatalar alırım nadiren de olsa.
Monitörü anakartamı bağladın acaba.

Aynı sorunu daha önce ben ve ev arkadaşım yaşadı . Aynı gün bilgisayarlarımıza format attık aynı diski aynı isoyu kullandık. Onunki masaüstü amd sistemi bende ise intel nvidialı bir laptop var. Sonradan sorunun kurulumda olabileceğini tahmin edip farklı isoda denedik ve sorun düzeldi.

Bende öyle düşündüm ilk başta. Ana karta mı taktım diye? Sonra ekran kartına taktığımdan emin oldum çünkü ana karta takınca hiç görüntü gelmiyor ekrana.

Orjinal windows var. Ama bu seferde biosta boot modeu değiştiremiyorum. Fareyi oynatınca biostan çıkıyor :/ şeytan diyo al kasayı kafalarına fırlat... acaba bios güncelleme yapmıştım ondanmı saçmaladı biosta ? Sıfırlamanın bir yolu yokmudur

Arkadaşlar sorunumu yüzde 99.9 çözdüm . Öncelikle tekrar windows 10 format attım. Daha sonra windows güncellemelerin de amd 15.11 sürücüsünü yükledikten sonra bu sorunun oluştuğunu gözlemledim. Sürücüyü sildim. Yeniden başlatıp, 16.8.1 en güncel sürümünü yükledim. HDMI kablosu yerinde DVI kablosuyla görüntü aldım. Sıkıntı dediğim gibi yüzde 99 gitti ama çok enderde olsa arada sırada görüntü kayıyor ekrana bir şeyler gidip geliyor. Çoğunlukla hdd ye bir şey kopyalarken ki açılan ekranda oluyor bu durum. Onun dışında sistem canavar gibi. Ultra ayarlarda gta 5, 80-90 fps aralığında dolaşıyor.
Kasayı kendim toplamadım , acaba aldığım yerde bir kabloyu filan takmayı mı unuttular. Arada o ekrana gelen görüntülerden sanki sistemde bir şeyler çakışıyor gibi hissediyorum. On board ekran kartından mı oluyor bilemedim ya da VGA jumperıyla alakalımıdır.

Flood olacak ama güncel olsun diye belirtiyorum. Sorunu çözdüğümü söylemiştim ama gene aynı sorunla karşılaştım bu sabah. Hemen soluğu sistemi aldığım yere gittim ve adamlar sorgusuz ekran kartı geri iade aldılar aynısıyla değiştirdim ve şu an hiç bir sıkıntım kalmadı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı