R9 380 Sistem GTA 5 Oynarken Kitlenme Sorunu

Kleiner

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba;

Beyler gta 5'i oynadigim zaman tam zaman veremicem pc kitleniyor ve monitor kapaniyor. Online'da arkadasa sordugum zaman bana oyundasi su anda dedi ve ses zaten kulagima geliyor yani oyun devam ediyor fakat ekrandaki goruntu gidiyor. Ne yapmam lazim? Ekran kartim arizali degil gecen sefer de baska bir sorun vardi servise yolladim bir sikintisi yok diye gonderdiler. RAM'leri degistirince sorun duzelmisti.

R9 380 4 gb

8 gb hyper x 1600 mhz ram

Amd phenom ii 1075t
 
@ottomans58

Hocam benim anlamadığım nokta neden sadece gta 5 de oluyor yani battlefield 4-hardline vb oyunları ultrada açan pc bunda neden böyle saçma bi hata verir

İki oyun arasında optimizasyon farkları da olabilir dostum. Bu konuda net bir bilgim yok ama şahsen aklıma ilk gelen etken işlemci oldu. Bir de ekran kartının en güncel sürücüsü kurulu mu? Onu da bir kontrol et eğer yüklü değilse hemen yükle.
 
@Silinen üye Konuyu dağıtma kardeşim. Konumuz AMD-Nvidia kavgası değil. Ayrıca ben hiç bir zaman AMD Phenom ve FX serisi işlemci önermedim. AMD'nin sadece Athlon serisi (o da sadece x4 860K) işlemcisini önerdim. AMD'nin işlemci bölümünün ne kadar sorunlu olduğunu senden daha iyi biliyorum. Ben senin gibi Nvidia Fanboyu değilim. İşlemcilerde Intel, Ekran Kartlarında AMD önermeye gayret ediyorum. Teknolojiye taraflı yaklaşsaydım senin gibi sadece Intel ve Nvidia ikilisini önerirdim.

@Silinen üye sorunun ekran kartında değil sakın ola 2. el olarak satıp da GTX 960 alayım deme. Yanlış anlama GTX 960'ı kötülemiyorum. O da gayet iyi bir karttır ama R9 380'den performanslı değil. Dediğim gibi sorun ekran kartında değil muhtemelen işlemcide. CPU Soğutucu kullanıyor musun ve işlemci overclock'lu mu?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı