R9 380 Sistem GTA 5'te Düşük FPS Sorunu

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Arkadaslar sistemim R9 380, Fx 770k, 8 gb RAM, 600w psu, win10 home.
Bu sistem ile gta 5'te dusuk fps aliyorum bir de surekli dusup artiyor. Sizce islemci kotu mu yani en azindan 1080p'de bana performans verir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Su an kaldırdım. 15.11.11 sürümünü yüklüyorum. Son sürüm budur değil mi ?
Sitede hangi sürücünün hangi tarihte yayınlandığı yazıyor ama ben kontrol edeyim

15.12 güncel sürüm: Desktop

Edit: Sürücüyü baştan yüklemenin işe yarayıp yaramadığını yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Hayır hiçbir şey değişmedi inanır mısınız 1 FPS bile azalıp yükselmedi neredeyse aynı şeyler devam ediyor özellikle MSAA ayarını açıp kapatınca hiç FPS değişmiyor bunun nedeni nedir ve oyunda hiçbir ayarda 4o FPS nin üzerine çıkamıyorum.

Araştırıyorum, konuyu takipte kalın.

İşlemciye overclock yaptınız mı ? Eğer overclock yapılıysa bunu normal haline geri getirebilir misiniz ?
Overclock yapmıştım ama eski haline getirmiştim. Ama siz bana nasıl geri getirebileceğimi söylerseniz temiz olarak baştan yaparım.

Ve eklemeyi unutmuşum işlemcim neden kötü minumum işlemciden iyi olduğu halde neden çoğu ayarda sıkıntı yaşıyorum.

Windows baştan yükledim zaten oyunları da kurdum ama bir şey değişmedi. Başka bir PC ye takma şansım maalesef yok.

İşlemcinizi değiştirmediğiniz sürece sorun devam edecek. Geçici olarak işlemciye yük bindiren özellikleri kapatabilirsiniz. Gta 5 gibi işlemci isteyen oyunlaeda i5 ile i7 arasında bile fps farkı oluyor. Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum. Oyun içinde işlemci ve gpu kullanımına bakarak sorunu anlayabilirsiniz.

İşlemcinizi değiştirmediğiniz sürece sorun devam edecek. Geçici olarak işlemciye yük bindiren özellikleri kapatabilirsiniz. Gta 5 gibi işlemci isteyen oyunlaeda i5 ile i7 arasında bile fps farkı oluyor. Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum. Oyun içinde işlemci ve gpu kullanımına bakarak sorunu anlayabilirsiniz.
Ekran kartı %100-99 işlemci ise 40-88 oluyor. Bu tabloya göre darboğaz yok gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı