R9 380 sistem kapanma sornu

emredemirel553

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese, arkadaşlar bundan 2.5 yıl önce bir bilgisayar topladım. Aşağıda parçaları mevcut 2-3 ay önce bilgisayarda oyun oynarken bilgisayar birden kapandı ve açtığımda ne yaptıysam ekran bir türlü gelmedi. Topladığım yere götürdüğümde garantisi bitmişti. Adam aldı 2 aydır makine arıyoruz diyerek bekletti. Bugün gittiğimde makine bulamadığını söyledi ve kartı geri verdi. Ben de çözümü burada aramak istedim pahalı bi ekran kartı yenisi çok masraflı olur o yüzden nasıl yaptırabilirim nerede yaptırabilirim yardımcı olur musunuz ? Oturduğum yer Ankara.

Anakart: MSI GAMİNG 970
E.K: MSI R9 380 4GB
RAM: 8GB
İşlemci: AMD FX 8300

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Öncelikle sorunun kaynağını bulmalısınız. Kapanmaya sebep ilk neden ısınma sorunudur. Isı değerlerini ve olay görüntüleyicisi raporunu paylaşın. Hiç bir şekilde görüntü alamazsanız sorunu ekran kartında arayabilirsiniz.

Öncelikle sorunun kaynağını bulmalısınız. Kapanmaya sebep ilk neden ısınma sorunudur. Isı değerlerini ve olay görüntüleyicisi raporunu paylaşın. Hiç bir şekilde görüntü alamazsanız sorunu ekran kartında arayabilirsiniz.

Farklı bir ekran kartı taktığımda çalıştı sorunun ekran kartında olduğu kesin fakat yapabileceğim birşey arıyorum yanmasından korkmuştum fakat gittiğim bilgisayarcı ekran kartı fanlarının alttaki çiplerinde sıkıntı oldugunu ısıtırım fakat 2-3 ay sonra tekrar aynı şey olacağını söyledi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı