R9 380 Sistem Toplama

cemm71

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, forumda yenıyım. Uzun zamandır takip ediyorum kanalı lâkin gene de sistem toplama da çok eksiklerim var. Bütçem 3000 ila 4000 arası olduğu için şöyle bir sistem yaptım. Anakarta o işlemci olur mu veya PC'de hata var mı veya eksik/fazla parça şimdiden teşekkürler. (Amacım benı 2-3yıl idare edicek yeni çıkıcak oyunları medium-high ayarlarda devam edebileceğim bi masaüstü oyun bilgisayarı.)

pcc.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart uyumlu değil bir kere. r9 380 mi? Daha büyük bi hata olamaz. Ramler de düzgün olmamış. Kim topladı bu sistemi ya?

Bütçem 4000lira , Onur Saydam evet r9 380 düşünüyordum oyun performanslarına baktım ve nvidianın gt 960 ekran kartından daha iyi performans aldığnı gördüm ve fiyatı daha uygun olduğu için onu düşündüm çünkü şu ana kadar aldığım bilgisayarlarım sürekli ekran kartından geri kaldı,ama sırf ekran kartına vereceğim para ile işlemciden de olmak istemedim bende böyle birşey düşündüm anakartı MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart bununla değiştireceğim , ramleri felan herşeyi ben koydum toplama hakkında bilgim yok sadece bir takım bilgilerimle yaptım önerebileceğiniz ram ne var ve neden bu olamaz, iyi forumlar.

Edit:Bu arada vatandan daha önce alışveriş yaptım ve güvenilir olduğnu bildiğim için vatandan yapmak istiyorum evet

İlla işlemciyi i7 alacağım diyorsan bu sistemi öneririm. Ekran kartı 2 kat daha performanslı. Diğer bileşenleri söylemiyorum bile.

4100 i7.JPG

Bütçem 4000lira , Onur Saydam evet r9 380 düşünüyordum oyun performanslarına baktım ve nvidianın gt 960 ekran kartından daha iyi performans aldığnı gördüm ve fiyatı daha uygun olduğu için onu düşündüm çünkü şu ana kadar aldığım bilgisayarlarım sürekli ekran kartından geri kaldı,ama sırf ekran kartına vereceğim para ile işlemciden de olmak istemedim bende böyle birşey düşündüm anakartı MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart bununla değiştireceğim , ramleri felan herşeyi ben koydum toplama hakkında bilgim yok sadece bir takım bilgilerimle yaptım önerebileceğiniz ram ne var ve neden bu olamaz, iyi forumlar.

Edit:Bu arada vatandan daha önce alışveriş yaptım ve güvenilir olduğnu bildiğim için vatandan yapmak istiyorum evet
İşlemciye o kadar para vermek yerine i5 bir işlemci alabilirsin.Ekran kartınıda RX 480 yaparsın.Emin ol daha fazla performans ve fps alırsın oyunlarda... Not:Kredi kartın varsa sinerjiden uygun fiyata alabilirsin. Ya da almayabilirsin vatandan hazır elden al. Sonra işlemcinin plastiğini sökmezler felan kaynanama sövmeyesin :D

İşlemciye o kadar para vermek yerine i5 bir işlemci alabilirsin.Ekran kartınıda RX 480 yaparsın.Emin ol daha fazla performans ve fps alırsın oyunlarda... Not:Kredi kartın varsa sinerjiden uygun fiyata alabilirsin. Ya da almayabilirsin vatandan hazır elden al. Sonra işlemcinin plastiğini sökmezler felan kaynanama sövmeyesin :D

i5 alırsam bu sefer beni 2-3yıl götürebilecekmi ona güvenemıyorum :D yani i7 sonuçta son cıkan bir işlemci ve oyun performanslarında o markanın fps lerine baktığımda fena değil gibi ama eğer i5 daha iyi diyorsanız o ayrı,dediğim gibi sadece bi kaç önbilgim var size sormak için açtım bu konuuy i5'in hangisi olmalı peki?[/QUOTE]

Öncelikle teşekkür ederim ama diğer bileşenler derken? yani zahmet olucak ama diğer bileşenleri de eklermisin ama 4000lirayı geçemem maalesef veya eğer meşgulsen diğer bileşenler dediğin parçaların isimlerini yazarmısın?

i5 alırsam bu sefer beni 2-3yıl götürebilecekmi ona güvenemıyorum :D yani i7 sonuçta son cıkan bir işlemci ve oyun performanslarında o markanın fps lerine baktığımda fena değil gibi ama eğer i5 daha iyi diyorsanız o ayrı,dediğim gibi sadece bi kaç önbilgim var size sormak için açtım bu konuuy i5'in hangisi olmalı peki?
Neden götürmesin şefim? 2-3 yılı bırak 5-6 yıl götürür... Sen i7'ye neden bu kadar takıyorsun ki? Ekran kartının işlemciden ucuz alınması mantıksızdır. Sen o dediğin sistemle 50 fps alacaksan benim dediğim sistemle 80 alacaksın...

Öncelikle teşekkür ederim ama diğer bileşenler derken?

i5 alırsam bu sefer beni 2-3yıl götürebilecekmi ona güvenemıyorum :D yani i7 sonuçta son cıkan bir işlemci ve oyun performanslarında o markanın fps lerine baktığımda fena değil gibi ama eğer i5 daha iyi diyorsanız o ayrı,dediğim gibi sadece bi kaç önbilgim var size sormak için açtım bu konuuy i5'in hangisi olmalı peki?
Anakart, SSD v.s. Eğer işlemciyi i5 6600 isterseniz bu sistemi daha çok öneririm hocam. Tercih sizin ben önerimi yaptım. :)
4100 gtx 1070.JPG

[/QUOTE]
i5 6600k alabilirsin...

@cemm71

@GeorgeBest adlı arkadaşın önerdiği sistem gayet iyi.Senin söylediğin sisteme fark atar dostum...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı