R9 380 Sistem yükseltme

RootTR

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Uzun süredir burada konu açıyorum performans düşüşü - Sürücü Çalışmayı durdurdu hatası VB Tarzında.
Ne yaptıysam istediğim performansı alamadım bende yavaş yavaş biriktirip sistemimi upgrade etmeye karar verdim.
Şu anki Sistemim:

Processor: AMD Phanom II X6 1075T Turbo 3.1 GHZ
Video Card Sapphire R9 380 O.C Dual -X NITRO 4 GB 256 Bit
Memory: 4x2 8GB DDR3 1600 MHZ Kingston HyperX
PSU Thermaltake Litepower 700W
Motherboard: Gigabyte GA-880GMA-UD2H v2
HDD : 320 GB HDD 1 TB HDD

Darboğazdan endişeleniyorum darboğaz yapmaz dediler ama ben artık işlemcime pek güvenemiyorum. AMD işlemcilerine pek güvenemiyorum genel olarak AMD Markasına pek güvenemiyorum bu bilgisayarı aldığımdan beri bi FPS Drop sorunum vardı o sorunu Bios'tan Smart Fan Control ayarı ile çözdüm.

İstediğim daha doğrusu tavsiye edilen sistemler şu şekilde:
İşlemci: İ5 4460 veya 6500 - 6600 (Ucuz olan Önceliktir)
Anakart: B85M HD3 VEYA B85M Gamer (PCI 3.0 VE SATA 3.0 LAZIM)
CPU Cooler (Ucuz ve verimli)
Ram (16 GB 1600 MHZ DDR3)
SSD (UCUZ - Performanslı - 120 GB 540 OKUMA 520 YAZMA)

Sizlerden tavsiyeler bekliyorum PCI 3.0 Takıntım %1 Bile olsa performans düşüşü yaşamamak istemem SSD Sistemin normalde 1 Dakika gibi bir sürede açılıyor. Bu sorundan kurtulmak Anakart arızalı olmasından dolayı ve eskidiğinden dolayı hemde alacağım işlemci ile uyum sorunundna dolayı değiştirmem icap etti.
Sata 3.0 ise SSD için:

Aslında bu parçaları zar zor alacağım için maaliyet ne kadar az olursa o kadar iyi aylık 250 - 300 TL ayırabilirim kenara en fazla bu yüzden her ay 1 parça son 2 ay işlemci gibi düşündüm. Ben alma planımı ancak eğer hayati önem taşıyorsa o parça pahalı olmasını isterim onun dışında sadece Watt Guard gibi anakartta istemediğim bir özellik için 1 lira dahi fazla vermek istemem. Şimdidden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı işlemciler arasında kaldım ama ben soğutucu olarak Hyper T4 Öneriyorum 1155 soket olan bir soğutucu anladığım kadarıyla 1150 soket'tede çalışıyormuş.

Darboğaz yapmasa bile değişmesi gerekmezmi işlemcinin peki ?

Birde bazı yerlerde X6 İşlemcisine çok iyi işlemci demişler hatta 4460 ile aynı kefeye koyan'da var pek inandırıcı gelmedi bana yani alınmalımı performans artışı sağlarmı sistemimde dahi yavaşlık var benim arızalı diye biliyorum anakartım ve işlemcim

Referans aldığım siteye göre işlemci performans bakımından iyi bir işlemci ama FX de performans bakımından güçlü olmasına rağmen ısınma, elektrik tüketimi, güncellik konusunda Intel'in karşısında sınıfta kalıyor. O yüzden Skylake işlemci genel olarak elbette iyi bir yükseltme olacaktır.

Bende bu sistemi almak istiyorum gereksiz parça veya bu parça yerine şu parça olsun diyebileceğiniz bir parça yada şunu eklemen şart dediğiniz bir parça varmdıır :)

Dosya Ekleri

• Alternatif 2.png
    Alternatif 2.png
    100,6 KB · Görüntüleme: 203
fsp drop yaşayan 10 kadar bilgisayar geçmiştir elime 1 tanesinde HDD bozuk çıktı birkaç tanesi arka plan uygulamalarını kapatınca düzeldi birinin PSU yetersizdi bence para harcamadan önce sisteminizi biraz daha kurcalayın...
İlla ki yeni parça alacaksanız SSD ile başlamanızı tavsiye ederim.

FPS Drop sorununu çözdüm sadece uygun fiyata upgrade etmek istiyorum ve aşşağıdaki sistemi topladım ancak sorunum şu ki bu sistemin tüm parçaları birbiriyle uyumlumu anakart kasa micro atx psu 700w işlemci 1151 soket soğutucu 1150 soket anakart 2133 mhz ddr4 ram destekliyor onuda hallettim ancak genede belki bi bozukluk çıkar bir yeri uyumsuz kalır diye düşünmeden edemiyorum

Sistem aşşağıdaki resimdeki gibi

Eksik'leri Fazlaları neler ne eklemeliyim yada çıkartmalıyım iş bulmayada çalışıyorum aynı zamanda bulursam asgari ücret ile yanına biraz ekleyerek bu parçaları kolaylıkla alabilirim hatta 1 ay daha çalışıp r9 380'i satar gtx 970 alırım ama öncelik bu parçalar

birde hangi kasaya hangi anakart olur bunu tam kestiremedim :(

Dosya Ekleri

• Alternatif 2.png
    Alternatif 2.png
    100,6 KB · Görüntüleme: 175
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı