R9 380 Tabanlı Sistem Toplama

Hangi SSD f/p açısından daha iyidir?

• Oy verenlerin toplamı
    19

Camaroo

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anlayacağınız üzere yeni bir oyun bilgisayarı toplama niyetindeyim. İhtiyaçlarımı belirledim. Bütçeye göre değilde ihtiyaçlarıma göre bir taslak hazırladım. Şöyle düşündüm:

Fakat bazı tereddütlerim var:
  1. Kasayı PSU'suz alıp ayrıca Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı mı alsam yoksa kasayı AeroCool Aero 800 USB 3.0 4xFan 750W Siyah ATX Kasa şeklinde mi alsam karar veremedim. Beni kuşkuya düşüren nokta ise kasanın PSU'su hakkında bilgi verilmemesi. Sizin önerileriniz nelerdir?
  2. MSI B150M Pro-Vdh D4 2133Mhz mATX 1151 ve MSI H110M Pro-Vd D4 2133Mhz mATX 1151 arasındaki tek fark RAM slotu sayısı diye bildiğim için B150m pro vdh yerine H110m pro vd almaya karar verdim. Sizce doğru bir karar mı?
  3. Ekran kartının 2 GB'lık versiyonu yeterli midir yoksa 4 GB mı almalıyım? Çift mönitör kullanmayı düşünüyorum.
  4. BenQ RL2240HE Gaming 21.5 1ms 1920x1080 iyi bir monitör müdür? Başka önerileriniz var mıdır bu fiyatı geçmeyecek şekilde? 1 ms tepki süresine aldanıp pişman olmayalım sonra.
  5. Sistemime HDD yerine SSD almayı düşündüğüm için alabileceğim SSD modellerini araştırdım ve aşağıdaki modeller arasında kaldım. Siz hangisini önerirsiniz? Sebebiyle birlikte yazın lütfen.
Sistemle ilgili her türlü önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığım sisteme monitörü ve kasayı sen ekle bence birde ssdye para biriktir daha sonra al bence bi ssd icin 5-7 fps ten olmayasın

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-03-30-20-29-33.png
    59 KB · Görüntüleme: 181
Anakarta B150m bazooka alırsam 150 tl fark vereceğim. Onu alacağıma 50 tl daha verip hem crossfire desteği olan hem de çarpan kilidi kapalı işlemcilere de overclock desteği sunan MSI Z170-A Pro D4 2133Mhz ATX 1151 alırım ve geleceğe yatırım yaparım diye düşündüm. Fakat sistemime en erken 4 yıl sonra ikinci bir ekran kartı alacağım için hem şimdilik ihtiyacımı karşılayacak en ekonomik anakartı almanın daha mantıklı olacağını hem de 4 yıl sonra geliştirilmiş veya yeni çıkmış bir anakart almanın daha iyi olacağını düşündüm. yorumun nedir? SSD konusunda da eğer performansı pek etkilemeyecekse büyük paralar vermek istemiyorum. Yani bana güzel bir f/p ürünü lazım. Önerin nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Tabikide anakartı daha iyi birsey alabilirsin ve bu uzun ömürlu olmasını sağlar fakat benim dusuncem eger islemciyi 3-4 sene icinde degistirmeyecek isen bence oc li bir anakart alman pek dogru olmayabilir.
Öte yandan dedigin gibi crossfire destegi olmasi bi + tabi gerisi artık sana kalmis

Öncelikle o anakartı kesinlikle alma, bu net bir karar.
Sonrasında R9 380 ile İ5 6600K süper bir ikili olacaktır tavsiye ederim.
Anakart konusunda Z170A olabilir, biraz pahalıdır ama F/P olarak memnun kalırsınız, uzun ömürlü olur.

H110m'i mi almamalıyım?

Acaba 6600k gelecekte ikinci bir r9 380 taksam darboğaz yapar mı?

Bütçenizi ortalama 50TL daha artırıp Sapphire Nitro R9 380X alabilirsiniz. Emin olun daha performanslı olacaktır.

Bilgisayarın insanın içine sinmesi mevzusu vardır ya hani, benimki de o hesap. Sapphire düşündüm ama alırsam içime sinmez. Performans farkını biliyorum ama bir türlü ısınamadım Sapphire'e. Bu yüzden kararım MSI.

R9 380 kullanan biri olarak sana GTX960 öneriyorum. Evet R9 belki daha fazla fps alıyor fakat uyumluluk, yazılım, destek gibi şeyler var. AMD burada bitiyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…