R9 380 ve A10-7870K Sıcaklık Sorunu

Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 5 gün önce bu sistemi topladım ve açıkçası performans ve sıcaklıktan memnun değilim. AİDA64 programında ki 13 dakikalık GPU ve CPU stress testi resimdedir. Bana bu değerler hiçte normal gibi gelmiyor. Ekran kartım; Asus Strix 4GB R9 380 işlemcim; A10 7870K ve işlemci soğutucum ise THERMALTAKE NIC F3 775/1155/56/1366/2011&AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCU linketinin çift fanlı modelidir. Testi biraz daha uzun süre yaptığımda işlemci 73 derece ekran kartı ise 86 dereceye kadar ısındı ve sistem kendini kapattı, güç kaynağından olacağını sanmıyorum Zalman GLX 750W 80 plus güç kaynağı kullanıyorum. Eğer bu değerler normal değil ise pazartesi günü vatandan iade talebiyle servise göndereceğim. Ayırdığınız vakit için şimdiden teşekkür ederim.
Adsız.png

@Murat5038 rica etsem yorumlarmısınız durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle üzülerek belirtmeliyim apu bir işlemciyle birlikte ekran kartı alman doğru olmamış.

Bu işlemcinin yük durumunda sıcaklığını en doğru amd overdrive yazılımıyla tespit edebilirsin.

Bulunduğum oda serin, oda sıcaklığı diyebiliriz 25-27 derece arası. Bu değerler risk oluşturabilecek değerler mi? Ve gerçekten ısınmadan dolayı oyunlardan performans alıyorum bırakın very high ayarları açmayı high ayarlarda bile oyun oynayamıyorum. 5 dakika içinde kart 80 derecelere kadar çıkıyor.

@Silinen üye Dediğim gibi yükte thermal margin değerini yazarsan işlemciyle alakalı fikrimi söyleyebilirim. Çünkü aida64 gibi programlar özellikle yeni apuların sıcaklık değerlerini genellikle doğru ölçemiyorlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı