Craysiswanted
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşımızın Nvidia GTX 950 yerine R9 380 alması, performans yönünden daha mantıklı olacaktır. Ayrıca GTX 950 ile GTX 960 arasında nasıl çok fark yok ? Tabi ki fark var.AMD ekran kartının oyun için tavsiye etmelisin. Ama değişik programlar kullanacaksan, Nvida bu konuda daha iyi. GTX 950 alabilirsin. 960 ve 950 arasında çok fark yok. 970'de pahalı.
Bir kere R9 380 ve R9 280X, DX12'yi aynı temel directx 12 üzerinden destekliyor.
DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
R9 285 ile R9 280x ile aralarında 3-5 FPS fark var ve bu fark R9 380 ile daha da kapandı. Yani R9 380 alman daha mantıklı olacaktır. Fakat 3D ve Vray ile uğraşıyorsan Cuda çekirdekleri daha kullanışlı olduğu için GTX 960'a yönelmeni tavsiye ederim.
R9 285 ile R9 280x ile aralarında 3-5 FPS fark var ve bu fark R9 380 ile daha da kapandı. Yani R9 380 alman daha mantıklı olacaktır. Fakat 3D ve Vray ile uğraşıyorsan Cuda çekirdekleri daha kullanışlı olduğu için GTX 960'a yönelmeni tavsiye ederim.
Öncelikle ona FL bilgisini ben öğrettim ve TÜM öğrettiklerim de Doğru!Hocam söylediklerinizde yanılıyorsunuz. Lütfen bu konuyu tekrar inceleyin. Daha önceki konuşmamızda da söylemiştim. R9 380, R9 390 gibi kartlar F.L 12 desteği veriyor.
Yanıldığınız nokta şu AMD, GCN kartların tam destek vermediğini söylerken F.L 11.1 olduğunu söylemiyor. DX. 12' nin bütün içeriğini desteklemediğini söylüyor. (F.L 12.1 içeriği gibi)
"AMD DirectX 12 Support Limited To Feature Level 12_0 - Fiji Might Be The Onyle Feature Level 12_1 Compliant Architecture"
"Feature Level 11_1 on GCN 1.0,
Feature Level 12_0 on GCN 1.1/1.2"
Kaynak: AMD Confirms GCN Cards Don't Feature Full DirectX 12 Support - Feature Level 11_1 on GCN 1.0, Feature Level 12_0 on GCN 1.1/1.2
Ekran kartlarının mimarileri buradan görülebilir.
AMD Radeon Rx 300 series - Wikipedia, the free encyclopedia
GCN 1.2 olan R9 380, F.L 12.0' ı destekler.
F.L destekleri burada da verilmiş.
Feature levels in Direct3D - Wikipedia, the free encyclopedia
F.L destekleri ve mimariler ayrıntılı bir şekilde gösterilmiş
DirectX 12 / Direct3D 12 Feature Levels and Resources
Hocam özet olarak bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Özellikle attığınız konu gerçekten fazlasıyla yanlış bilgi içeriyor. Bu F.L konusunun tekrar üstünden geçmenizi isterim.
@Craysiswanted Dostum, hocam burada sorunuzu cevaplamış.
Öncelikle ona FL bilgisini ben öğrettim ve TÜM öğrettiklerim de Doğru!
Senin bana verdiğin kaynakların hepsini @Serkan Doğan adlı çok bilmiş arkadaşımız da vermişti. Sonuç: Hüsran!
Gelelim işin aslına.
- R9 280X, DirectX 12'nin en girişinde yer alacak. Peki neden? Çünkü AMD 6000 serisinden temelini atmış, 7000 ile Tahiti diye duyurmuş, 280 serisinde ve 300 serisinde halen daha önümüze ısıtıp ısıtıp koyuyor. (Ki o zamanlar bırak 12'yi, 11'in esamesi anca okunuyordu.)
- Wikipedia'ya her zaman güvenmeyin. Onu orayan yazan salakla ne kadar uğraştığımı tüm Sosyal ahalisi biliyor. Birde üstüne bizim araştırma özürlüsü Türk siteleri haber yaygarası çıkartınca her önüme gelende aynı şeyi söyleyince tek bir makale ile cevaplarını verdim. (DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular)
- Verdiğin mimari kaynağı zaten Wikipedia ile aynı.
- Fermi diye adlandırdığımız mimari ise aslında Tahiti XT üstüne kurulu olan bir mimari. Tek farkı mimari optimize edildi ve yeniden tasarlandı.
- E, naptı şimdi? R9 280X Tahiti, R9 380 Tahiti XT'nin yenilenmiş jenerasyonu Tonga çıktı. Sonuç? Giriş seviyesi destek!
- Şuan da AMD cephesinde Kaveri APU'ları mesela çok övüyoruz. Ama onlar bile GCN 1.1 (Feature Level 0) destekliyor. Zaten HD 7xxx ve R9 2xx serisi (R9 290/x ve 285 hariç) GCN1.0 destekliyor ki onların daha üstü için hiç şansı yok.
Bak bu da onların mimari bilgi kağıdı: http://developer.amd.com/wordpress/...hern_Islands_Instruction_Set_Architecture.pdf- AMD cephesinde hala daha Fiji ve Fiji XT mimarilerinin Feature Level 1 destekleyeceği lafları dolanıyor biliyor musun? Ama AMD hala bir açıklama yapmış değil bu konu da. Yani AMD hakkında "Bilgi not found!"
Doğru ve düzgün bilgi istiyorsan şu makaleme bir göz at, bütün sorularının cevabı mevcut (Evet, bütün sorulabilecek soruların cevabı mevcut.)
DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Dipnot: Umarım yazdığım metni çok agresif algılamazsın.